70 år for Indonesien, 2 uger for os

Snart to uger har vi været i Jakarta. (English translation at the bottom)

Jacob startede så småt op på arbejde sidste uge, hvor den tilspidsede trafikale situation blev bekræftet, da han brugte på den gode side af 8 timer i trafikken på bare tre arbejdsdage. Og det er til trods for, at vi blot bor fem kilometer fra ambassaden. Ikke desto mindre benyttede vi os af chaufførens weekendfri til at prøve kræfter med trafikken på egen hånd. Vi kørte en tur til den sydlige del af Jakarta, hvor der ligger en stor zoologisk have på intet mindre end 140 hektar (!!). Og måske var det fordi, at det var helligdag, eller fordi vi kørte ud af byens centrum, men trafikken gled ganske godt, og det var nemt at navigere i trafikken. Så vi er fortrøstningfulde. Det blev ikke en tur i zoo i denne omgang, da vi af bureaukratiske årsager først har fået udleveret vores kubikmeter med babyudstyr i dag – deriblandt vores barnevogn.

Villads rundede tre måneder et par dage efter vores ankomst her til Jakarta. Og med det følger den første runde af det danske børnevaccinationsprogram. Ad omveje fandt vi en klinik, der havde de relevante vacciner på lager. På trods af forvarsler om et forholdsvist inkompetent sundhedsvæsen havde vi en rigtig god og professionel oplevelse hos denne klinik. I samme omgang fik vi bekræftet, hvad vores større og større overarme også indikerer nemlig, at hans vægt intet mindre er tredoblet siden fødslen.

I går kunne Indonesien fejre 70 året for sin uafhængighed. Indonesien er en tidligere hollandsk koloni, som imidlertid kom under japansk besættelse under Anden Verdenskrig. Efter krigen formåede den indonesiske uafhængighedsbevægelse at gennemtrumfe Indonesiens selvstændighed. Op til fejringen har det indonesiske rød-hvide flag været at finde på hver eneste bygning, lygtepæl, gadebod og langs gaderne her i Jakarta. Et imponerende syn.

Når Camilla mest af alt går hjemme med Villads, er der rig mulighed for at rykke rundt, rydde op og se nye muligheder i de ellers faste rammer, som vi er rykket ind i. Stuen er derfor blevet vendt og drejet, så den fremstår mindre som en balsal og mere som et opdelt rum bestående af spisestue og stue. Om et par uger ankommer containeren med vores ting fra København (fingers crossed). Så kan hjemmet her få et mere og tiltrængt personlig præg.

Kh. Camilla og Jacob


Snart to uger har vi været i Jakarta. (English translation will follow)

Two weeks have passed here in Jakarta.

Jacob started working last week and for just three days going to and from work, he spent more than 8 hours in traffic despite us living just 5 kilometers from the embassy. Our driver were off this weekend so we thought it would be a good opportunity to get to know the traffic rules (and unwritten rules) on our own. We drove to the southern part of the city where a huge zoo of 350 acres(!!) is located. Maybe because it was national holiday or because we drove away from the city centre the traffic wasn’t that bad, and we felt that we were able to navigate easily. We didn’t make it to the zoo this time since we hadn’t had Villads’ stroller delivered at that time. Long live bureaucracy.

Villads turned three months just after we arrived in Indonesia. And by that he needed his three months shots as a part of the Danish Immunization Programme. We finally found a clinic that had the relevant shots in stock and went there. We have heard plenty of negative things about the Indonesian health system, but this first meeting were solely good and professional. At the same time the nurse confirmed what we expected – that Villads has tripled his weight since birth.

Yesterday Indonesia celebrated 70 years of independency. Indonesia is a former Dutch colony, that came to an end during Japanese oppression during Second World War. After the war the Indonesian Independence Movement managed to gain control over the country and declared itself independent. In the days up to this celebration the Indonesian red and white flag decorated the entire city. From every building, street stall, lamppost and along the streets the flags have been waving. A truly impressive sight.

Besides taking care of Villads, Camilla has also had the time to move around some furnitures to separate our living room into a dining room and a living room. It gives a nice and cozier feeling to it. Then by a couple of weeks we will receive our shipment with stuff like pictures, books and other personal things to make this place look more like ours.

All the best, Camilla and Jacob

One thought on “70 år for Indonesien, 2 uger for os

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: