Alle blogindlæg

Hermanus

I to år havde vi planlagt og set frem til denne ferie. I to år vidste vi hvornår, vi skulle opleve hvalsæsonen i Sydafrika, og i løbet af de to år havde forventningerne stødt nået højder, som oplevelsen umuligt kunne stå på mål med. Og så gjorde den det alligevel. Hermanus blev vel nok denFortsæt læsning “Hermanus”

Lesotho

Midt i Sydafrika ligger det selvstændige lille kongedømme, Lesotho. Et land på størrelse med Jylland med cirka 2 millioner indbyggere. Vores erfaringer med grænseovergangen til Mozambique blev lykkeligvis ikke gentaget denne gang, og de to stempler var klaret på mindre end 10 minutter, hvorefter vi kørte gennem det bjergrige landskab frem til vores hytte forFortsæt læsning “Lesotho”

Jagtturen

Årets jagttur er veloverstået, hvilket nok er et godt sted at starte, for det vilde Afrika er nådesløst, præcis som det skal være. Da vi ankom til lejren i solnedgangens tusmørke, fik vi som det første at vide, at vi altid skulle have sko på, for at undgå at træde på skorpioner. Scenen var sat.Fortsæt læsning “Jagtturen”

Mozambique 2/2

(Hvis i ikke nåede at læse om vores helt tossede start på turen, så læs første del her) Fra Maputo satte vi kurs mod strandbyen Ponta Do Ouro to timer syd for hovedstaden. Kina havde hjulpet med at bygge en vej lige gennem et naturreservat, hvilket ifølge et sydafrikansk par som vi overnattede hos dagenFortsæt læsning “Mozambique 2/2”

Mozambique 1/2

Vi har taget hul på vores tredje år i Sydafrika, og er dermed halvvejs i vores udstationering. Et spørgsmål der gik igen, da vi var i Danmark over sommeren var, hvordan coronavirus havde påvirket vores udstationering indtil nu. Svaret dertil er, at alle restriktioner først nu er ophævet, og særligt restriktionerne det første år betød,Fortsæt læsning “Mozambique 1/2”

Plettenberg Bay

Der har været stille herinde i efterhånden noget tid af ingen anden grund end en travl hverdag. Men tilbage i marts var der spring break, og der blev taget tid til at lægge bunkerne af bøger og indberetninger til side og sætte kurs sydpå med vores gode venner. Denne gang til Plettenberg Bay, som velFortsæt læsning “Plettenberg Bay”

Coronaferien

Godt nytår.. host host Den største ferietid for os er hen over jul og nytår. Efter at have holdt en aldeles fremragende Plan B jul i Pretoria og hentet Camillas søster i lufthavnen et par dage senere, satte vi kurs mod Cape Town d. 28 december. Det er kun vores andet besøg i Kapstaden, såFortsæt læsning “Coronaferien”

Omicunt

Havde I spurgt os for en måned siden, hvordan vores december ville blive, ville vi have svaret, at alle weekender var fuldt booket med middage og fester, mens vi havde besøg fra Danmark – først af familien og senere af venner. Men sådan skulle det ikke blive. Stort set alt er blevet aflyst og iFortsæt læsning “Omicunt”

Oktober

Vi nåede vidt omkring i oktober måned. Fryseren blev fyldt op med antilope, vi tog endnu en tur til Drakensbjergene, Jacob havde fødselsdag, der kom besøg fra Danmark, vi holdt første event på Villads’ skole siden pandemien, da vi fejrede halloween, og alt dette skete samtidigt med at Pretoria var farvet lilla af de udsprungneFortsæt læsning “Oktober”

Held i uheld

Sydafrika er et helt andet sted nu, end hvor landet var på samme tidspunkt sidste år. Da kunne vi tage på en spontan tur uden at have bestilt noget helt indtil et par dage inden afgang. Det kan vi ikke længere. Det fik vi at mærke på vores første tur til Drakensbjergene, hvor fire hotellerFortsæt læsning “Held i uheld”

Hvad koster det?

For en måneds tid siden skulle ambassaden indsende den såkaldte “Cost of Living” til Udenrigsministeriet. Det er bl.a. den liste som afgør størrelsen på ét af de tillæg man får oveni sin skattebetalte løn som statsudsendt. Mange tror nemlig, at man ikke betaler dansk skat, så snart man er uden for Danmarks grænser. Men detFortsæt læsning “Hvad koster det?”

Madikwe

Forrige weekend kørte vi til Madikwe; en nationalpark på grænsen til Botswana. Madikwe skulle eftersigende betyde “Africa in it’s majesty”, og nationalparken lever helt og holdent op til sin betydning. Parken er på størrelse med Bornholm, og den ligger i Sydafrikas nordvestlige hjørne, hvorfra man om aftenen kan se lysene fra Botswanas hovedstad, Gaborone. MinuspointFortsæt læsning “Madikwe”

Tilbage til hverdagen

Vi er hjemme igen. Og sådan føles det – hjemme i Sydafrika. Ét år ud af fire er gået, og landet har på alle måder bestået den ultimative test med hensyn til, hvordan følelsen er efter en fantastisk sommerferie i Danmark. Vi har savnet at være her og er glade for at være tilbage. DetFortsæt læsning “Tilbage til hverdagen”

Bagsiden af medaljen

Det sidste års tid har siden her været spækket med solbeskinnede billeder, vilde dyr, glade børn og enestående natur. Sydafrika har taget os med storm, og vi er landet på den bedst mulige måde her et år inde i vores fireårige udstationering. Men i kulissen bevæger vi os rundt i en virkelighed, der er såFortsæt læsning “Bagsiden af medaljen”

Sommerhustur

Forleden var vi på weekendtur med et vennepar. De havde måneder forinden bestilt denne tur, alt imens de ihærdigt forsøgte at få os med ombord. Det lykkedes. Destinationen var det Sydøstlige hjørne af Sydafrika, den del af kysten som kaldes Sunshine Coast, i en lille by der hedder Kenton On Sea. Et ikke helt almindeligtFortsæt læsning “Sommerhustur”

Verdens Tredjestørste Bjergkløft

Efter nogle fantastiske dage i Eswatini fortsatte turen tilbage til Sydafrika, nærmere bestemt Sabie i provinsen Mpumalanga. Provinsen står for intet mindre end 83% af Sydafrikas kulproduktion, hvilket udgør landets primære elektricitetskilde svarende til 90%. Det tænker vi over, hver gang vi tænder for lyset herhjemme. Så vi vil være ærlige og indrømme, at voresFortsæt læsning “Verdens Tredjestørste Bjergkløft”

Eswatini

Indtil for to år siden hed landet Swaziland. Så blev det ændret, fordi det bl.a. blev forvekslet med Switzerland. Men kongedømmet består. Kongen, der hvert år skal gifte sig med en ny kone, og som ultimativt bestemmer, hvordan det lille land, der er mindre end Jylland, skal regeres. Dén unikke tidslomme besøgte vi for etFortsæt læsning “Eswatini”

Varianten opfanget i Sydafrika – med sydafrikanske briller

Sydafrika er på manges læber hjemme i Danmark. Med fundet af B1351 i Danmark, vækkes der forståeligt bekymring over, om den her pandemi nogensinde får en ende. Det samme tænker vi hernede. Særligt fordi der er ganske lange udsigter til, at befolkningen på den sydlige halvkugle vil modtage vacciner. Men her vil vi fortælle lidtFortsæt læsning “Varianten opfanget i Sydafrika – med sydafrikanske briller”

Tredje stop: Vinfarmen

At indlogere sig på en vingård, hvor man ikke kan drikke vin, er omtrent ligesom at være i Sønderjylland uden at kunne få Slots dåseøl. Det lyder som en umulighed. Men vi kastede os ud i det ikke mindst for at understrege over for os selv, at vi faktisk godt kan komme igennem småbørnsårene udenFortsæt læsning “Tredje stop: Vinfarmen”

Andet stop: Cape Town

Ligesom flagermusen så kom vi også godt frem til Cape Town. Hvis det er komplet volapyk, så læs med her. Efter ligeså mange timer på vejene anden dag trillede vi endelig ind i den bjergrige by, som Kapstaden er. Vi kørte ad snoede veje langs bjergsiderne, hvorfra der var en fantastisk udsigt til Atlanterhavet iFortsæt læsning “Andet stop: Cape Town”

Første stop: Hanover

Vi har taget hul på juleferien. En juleferie som fik en ganske anderledes start, end vi havde planlagt, og derfor befandt vi os på feriens første dag, af alle steder, i den lille landsby Hanover – knap 800 kilometer fra Cape Town. En rejse tilbage i tiden Hanover er en lille by med 4500 indbyggere.Fortsæt læsning “Første stop: Hanover”

Hartebeestpoort

I weekenden besøgte vi byen Hartebeestpoort, som betyder hartebeest kløften på afrikaans. Hartebeest er en antelope og byen ligger i en kløft mellem to bjergkæder hhv. Magaliesberg og Witwatersberg blot 30 kilometer fra Pretoria. Det er et sted, vi har fået anbefalet fra stort set alle kanter, men uden at vi har kigget nærmere påFortsæt læsning “Hartebeestpoort”

Delfinkysten

Vi er hjemme efter en uges ferie ved kysten. Ferien har budt på 100% afslapning og batterierne er fuldt opladte – helt ligesom ferier skal være. Og det er selvfølgelig en stor løgn. Vi kan bedre beskrives som indstillet på strømsparetilstand med ca. 2% strøm tilbage, skærmen er sort-hvid og alle apps er ude afFortsæt læsning “Delfinkysten”

Når Pretoria bliver lilla

Hvert år i oktober springer jacarandatræerne ud. Det er byen kendt for, og selvom vi havde hørt om det og set billeder af det, inden vi kom hertil, så overgår virkeligheden i sandhed fantasien. Det er afsindigt smukt. Så vi benyttede lejligheden til at køre en tur gennem byen, dvs. bydelen Waterkloof, for at dokumentereFortsæt læsning “Når Pretoria bliver lilla”

Jagten

Siden sidst Vi får lyst til at sige, at der er gået hverdag i den. For det er der. Men hvad er hverdag så – i Sydafrika? Langt størstedelen af vores tid på det seneste er gået med at gøre Balder renlig med ganske mange skemalagte toiletbesøg hver dag (og nat). Her to uger efterFortsæt læsning “Jagten”

Familieforøgelse

I forbindelse med vores udstationering var der ét spørgsmål, der gik igen: Skal I så ikke have et barn mere? Med hovedrystende latter var vores svar dertil, at der ikke var mere mental kapacitet at hente til et fjerde barn fulgt op af eksemplet om, hvordan vi glemte at købe en julegave til Theodor tilFortsæt læsning “Familieforøgelse”

Sydafrika åbner op

Efter knap 180 dages lockdown åbner Sydafrika igen sine grænser. I går aftes gik præsidenten live og annoncerede en længe ventet lempelse af de strenge coronavirus regulativer, så man fra 1. oktober kan rejse ind i landet. Dog med visse forbehold. Det skal man vide Hvis man overvejer at tage en tur sydpå, altså hertil,Fortsæt læsning “Sydafrika åbner op”

Pilanesberg

Godt en måned efter at vi satte vores fødder på Sydafrikansk jord, havde vi endnu en safari planlagt. Denne gang i Pilanesberg Nationalpark. Parken, der ligger blot to timers kørsel væk fra Pretoria, bliver uden tvivl ét af de steder, vi kommer til at besøge mest over de næste fire år. Pilanesberg Nationalpark åbnede tilbageFortsæt læsning “Pilanesberg”

Coronavirus

Det var lørdag og starten på en lang weekend med mandagsfri. Vi havde en fødselsdag i sigte om eftermiddagen og safari de følgende to dage, da Jacob stod op lørdag morgen og sagde, at han nok hellere måtte blive hjemme, eftersom han havde ondt i halsen. Glasset halvt fyldt Midt under en pandemi er grundreglenFortsæt læsning “Coronavirus”

Guldgraverne

De forgangne uger er gået med en hel del praktik. Derfor er vi nu i mål med bilkøb, ungerne er godt igang i børnehave og skole, og vores container er ankommet og så småt pakket ud. Så humøret er højt. Det har de 8 flasker remoulade, der kom fra Danmark, selvfølgelig en anpart i, menFortsæt læsning “Guldgraverne”

Vores første safari

Efter to ugers karantæne var vi alle sultne på en tur ud af byen. Da man under nuværende restriktioner ikke må krydse regionsgrænser, kiggede vi os omkring efter et dyrereservat i umiddelbar nærhed af Pretoria. Valget faldt på Dinokeng Game Reserve en time herfra. Dinokeng betyder faktisk “place of rivers”, da to floder løber gennemFortsæt læsning “Vores første safari”

En stille start

Først og fremmest: kæmpe TAK for at tage så godt imod genoplivningen af denne side. Vi er så glade for, at det har interesse, og forhåbentligt kan det være med til at gøre afstanden mellem os lidt kortere. Nu sidder vi på den anden side af to ugers corona-karantæne, og tiden er faktisk gået hurtigt.Fortsæt læsning “En stille start”

Vores nye hjem

Det er ikke mere end et par uger siden, at vi ikke vidste, hvordan og hvornår vi skulle komme til Sydafrika. Siden marts har landet været lukket for al kommerciel flytrafik pga. coronaudbruddet, hvorfor vi skulle ty til alternativer for at komme ind i landet. Men så kom beskeden; I bookes på et KLM flyFortsæt læsning “Vores nye hjem”

Sydafrika

Et nyt land, et nyt hjem Om lige præcis tre måneder skulle vores mest nødvendige habengut gerne være klemt ned i 4-5 kufferter og sammen med os være på vej til Pretoria i Sydafrika. En ny udstationering på fire år venter os, hvorfor bloggen her er vakt til live. For efterhånden noget tid siden stodFortsæt læsning “Sydafrika”

Efterår i Sydney

Midt i al flytteræset er her nogle billeder fra vores uge i Sydney. En by vi forelskede os pladask i. Vejret var godt, ungerne var nemme og maden fantastisk. Mens I kigger på dem, vil vi fortsætte dagens praktiske gøremål, som bl.a. består i at overføre penge for salget af bilen til vores danske konto,Fortsæt læsning “Efterår i Sydney”

Græsenken

Jacob har denne uge været i Danmark med en indonesisk delegation på 40 personer bestående af samarbejdspartnere til de danske udviklingsprojekter i Indonesien. I skrivende stund er han på vej hjem, og selvom ugen som græsenke er gået fint, så glæder vi os til at være fire igen. Villads er stadig en utrolig stolt storebror, somFortsæt læsning “Græsenken”

På et hængende hår

De sidste to uger har vi haft fornøjelsen af Jacobs søster. Ugerne har budt på kvalitetstid med hendes nevø og niece med en lille afstikker til øen Lombok sidste weekend. Og det gik sådan her. Indonesien når det er bedst (og værst) Fredag eftermiddag satte vi kurs mod ambassaden for at hente Jacob fra arbejdeFortsæt læsning “På et hængende hår”

Saga

I morgen er Saga en måned gammel. En måned der på én og samme tid føles som to dage og et halvt år. En finurlig følelse af, at alt er nyt, men at det har været sådan længe. Så her vil vi fortælle lidt om hendes ankomst til verden. Og sådan gik det til Tirsdag d.Fortsæt læsning “Saga”

Kan du ikke føde snart, så jeg kan komme ud og spille golf? 

…….. Ja, ventetiden er sød. Og for nogen lidt lang – især når det urørte golfsæt råber op om at blive taget i brug. Så vi ser begge (af flere årsager åbenbart) frem til den nært forestående familieforøgelse. For hvilken bedre anledning end barsel til at gå en 9-hullers med naboerne og sende nogle indberetningerFortsæt læsning “Kan du ikke føde snart, så jeg kan komme ud og spille golf? “

Et år senere

  For et år siden fik vi taget et billede på vores gadehjørne i forbindelse med en afskedsgave til et vennepar, der skulle flytte til USA. Det blev startskuddet på en tradition, hvor vi agter at få taget et årligt billede af vores lille familie for at dokumentere hhv. udviklingen og ikke mindst, hvor iFortsæt læsning “Et år senere”

På tværs af Danmark 

En uretfærdig sammenligning Fra København til Toftlund i Sønderjylland, hvor vores familier bor, tager det knap tre timer at køre. Det gjorde det også for Jacob i onsdags, da han skulle hjem fra ambassaden. 8 kilometer – ikke 285 som den tidsmæssige ækvivalente strækning i Danmark. Og med fare for at gøre vores udfordringer medFortsæt læsning “På tværs af Danmark “

Australien 3/3

NYTÅRSAFTEN Og her skulle der egentlig ikke stå noget. For vi tog planmæssigt mod lufthavnen d. 31 om eftermiddagen med forventet ankomst til Jakarta senere samme aften. Lige indtil vi stod ved check in. Hjem kommer I ikke “Did you bring your itinery, I can’t find you in our system”. Vi fandt billetten frem påFortsæt læsning “Australien 3/3”

Australien 2/3

VINREGIONEN Efter tre dage i Perth kørte vi på fjerdedagen sydpå. Væk fra byen og ud i naturen. I det mest sydvestlige hjørne af Australien ligger vinregionen Margaret River. Her indlogerede vi os langt ude på landet, hvor trådløst internet blev erstattet af Australiens vilde dyreliv og natur. 1-0 til Jacob Netop ankommet til voresFortsæt læsning “Australien 2/3”

Australien 1/3

PERTH Tidlig morgen juleaftensdag satte vi kurs mod Perth i Australien. Perth ligger på Australiens sydvestkyst – blot 4,5 times flyvetur fra Jakarta. Alternativ juleaften Velankommet tog vi hul på juleaften på en lidt uventet måde. Camilla havde det forgangne døgn været svimmel og kastet al vand op, hun forsøgte at komme svimmelheden til livsFortsæt læsning “Australien 1/3”

2016 – et tilbageblik

Året går på hæld, og det giver anledning til at se tilbage – og sige tak! En alt for svær start Vi var blot kommet to døgn ind i dette år, før vi stod med en dreng i armene, der havde så svært ved at trække vejret, at han måtte indlægges. Det skyldtes den, forFortsæt læsning “2016 – et tilbageblik”

Forskud på nytåret

Igår var en helt almindelig onsdag. Og så alligevel ikke. I hvert fald kiggede tjenerne afventende på os, da vi til deres spørgsmål “what is the occasion” kiggede lidt undrende på hinanden og trak på skuldrene. Men der var jo en anledning. Nogle timer tidligere kørte Camilla med vores chauffør (altså omvendt – han kørte)Fortsæt læsning “Forskud på nytåret”

Verdensholdet i Jakarta 

Glædelig 2. søndag i advent.  Denne morgen tog vi til bilfri søndag for at se det danske verdenshold folde sig ud på den rå asfalt.  Og lad os så bare tage nogle.. Korte nyheder  Bloggen kan nu oversættes med et enkelt klik i højre kolonne Jacobs fodboldhold vandt 4-1 over Japan i går og (vigtigst)Fortsæt læsning “Verdensholdet i Jakarta “

At rejse med børn

Børn er så meget sagt (endnu). Der skulle nok bare stå barn. Ikke desto mindre er flere i vores venneflok ved at følge trop på familieforøgelsen, og det har af flere omgange ledt til spørgsmålet “hvordan er det at rejse med et barn?” Det vil vi forsøge at svare på. Hvad kan gå galt ÆrligtFortsæt læsning “At rejse med børn”

Kan man føde i Jakarta?

Måske et dumt spørgsmål at stille sig selv i en by med mere en 20 millioner indbyggere. Der bliver jo født MANGE børn her på daglig basis. Men er det så sikkert nok? Det har vi skulle forholde os til de seneste par måneder, da beslutningen om fødested skulle træffes. Vi stod sådan set overforFortsæt læsning “Kan man føde i Jakarta?”

Delapan belas bulan

Det betyder 18 måneder på bahasa indonesisk. Og i anledningen af at Villads i torsdags fyldte halvandet år, er her en video af det seneste engelske ord på stammen – beklager at formatet er blevet strukket. Siden er han begyndt at sige ‘hej’, ‘mønt’ og ‘mål’ og insisterer på at sige ‘bus’ med engelsk udtale.Fortsæt læsning “Delapan belas bulan”

Kaffeplantagen tur/retur

På Centraljava ligger en lille oase kaldet Mesa Stila – et integreret hotel og kaffeplantage. Fra Jakarta kræver det blot en times flytur til byen Semarang og derfra halvanden times kørsel fra lufthavnen op i bjergene. Så vi besluttede os for at tage afsted (som altid lidt sent) torsdag og fløj fredag morgen. Sådan en turFortsæt læsning “Kaffeplantagen tur/retur”

Og det var så oktober

Ligesom sidste år er det virkelig mærkeligt, at vi allerede nærmer os november, julemånederne og årets afslutning. For ser man bort fra regnsæsonen som eneste indikator på årstid her i Indonesien, så fastholder de daglige 30 grader os i en pseudo sommer-året-rundt realitet, som var det kontinuerligt juni, juli og august. Men denne oktober erFortsæt læsning “Og det var så oktober”

Det vilde vejr 

I går var der oversvømmelse i vores område.. Igen. Det er efterhånden ved at være en tilbagevendende ugentlig begivenhed. Vores supermarked, der ligger 100 meter herfra, stod under vand, og vores naboer lidt længere nede ad gaden havde vand i kælderen på vej ind i huset. Alt det fordi det regnede (kraftigt) i godt enFortsæt læsning “Det vilde vejr “

En stribe korte nyheder

Der er egentlig sket en hel del her siden vores tur til Bali i starten af september. Men for ikke at trække det i langdrag, så har vi her opsummeret de vigtige og de mindre vigtige nyheder. Jacob er i dag rejst til Sumatra for at besøge regnskoven Harapan, som bevares udelukkende med danske midlerFortsæt læsning “En stribe korte nyheder”

At blive rund

  30 år. Sådan sagde kalenderen i torsdags. Og det var en anderledes måde at fylde rund på denne gang, end da jeg fyldte 20, hvor Jacob tog sin eneste formiddags pjækkedag fra studiet, så vi kunne nyde det gode vejr på en badebro i Risskov. For denne gang kunne vi fejre, at jeg fylderFortsæt læsning “At blive rund”

Danmark (i punktform)

Vi er netop kommet hjem efter tre helt perfekte uger i det danske land. Kufferterne er (næsten) pakket ud, og vi er godt igang med arbejde og indkøring i Villads’ vuggestue. Egentlig var denne august tur til Danmark ikke en del af den oprindelige rejseplan, men det blev den hurtigt, da Camillas bror bekendtgjorde, atFortsæt læsning “Danmark (i punktform)”

Bali øjeblikke

Vidste I… at der bor 3.3 millioner på Bali – et areal næsten på størrelse med Sjælland? at der er 650 landsbyer på øen, og at der til hver landsby er tre store templer som symbol på de tre hinduistiske guder? at der på Bali er begravelsesritual fem gange om året? Dør man ikke umiddelbartFortsæt læsning “Bali øjeblikke”

Tour de Jakarta 

Tour de France er startet og med fem timers tidsforskel, passer det perfekt med, at etapen bliver spændende, når der er ro i huset (læs: når Villads sover). Samme princip har ikke gjort sig gældende for EM kampene, der med smalle og trætte øjne er blevet fulgt troligt om natten. Men det skal ikke handleFortsæt læsning “Tour de Jakarta “

Alt for meget affald

Vidste I, at Indonesien er verdens anden største udleder af plastik affald i havene? Og at der forventes at være mere plastik end fisk i havene allerede i 2050? Indonesien figurerer i toppen af en skræmmende statistik, og mængderne af affald, den utilstrækkelige affaldssortering og ikke mindst afbrænding af affald eller deponering i floderne erFortsæt læsning “Alt for meget affald”

Javanesisk idyl

Inden weekenden kiggede vi på et kort over Indonesien og tænkte “hvor langt væk kan vi køre på en weekend?” – svaret blev Ujung Kulon i det sydvestlige hjørne af Java. GPS’en og Tripadvisor var begge enige om, at det ville tage 5-6 timer at nå frem. Så med krydsede fingre satte vi os bagFortsæt læsning “Javanesisk idyl”

Jurassic Park

Sidste uge gik med bogklub for Camilla, en børnefri aften, EM for Jacob med kollegerne og en weekend i Jurassic Park. Og Jurassic Park er ingen overdrivelse. Lidt syd for Jakarta ligger der en stor park, som sjovt nok hedder Taman Mini, der er spækket med museer, udstillinger og forlystelser. Nyeste skud på stammen erFortsæt læsning “Jurassic Park”

“In the jungle”

Gunung Mas Med D-A-D i højttalerne, taskerne pakket og højt humør på forsæde såvel som bagsæde satte vi i lørdags kurs sydpå. Halvanden times køretur skulle hurtigt erstatte skyskrabere og bilos med bjerge og frisk luft. Ah frisk luft. Hver gang vi kører en tur ud af byen, slår vi os selv på låret over,Fortsæt læsning ““In the jungle””

DO’s og DON’T’s i Jakarta

Vi faldt forleden over en liste i et magasin om Jakarta omhandlende, hvad man bør og ikke bør gøre, når man bor i Indonesien. Interessant nok. Så her får I et udpluk af den kulturelle kontekst vi navigerer i til dagligt;

Mathias Boe, hvem er det?

Det har været en uge i badmintonens tegn. Og badminton er en stor ting her i Indonesien. I mandags fik vi mulighed for at møde og lykønske de danske badmintonspillere med førstepladsen i den netop afholdte Thomas Cup turnering, da vi mødte dem til en uformel middag hjemme hos ambassadøren. De var kommet til IndonesienFortsæt læsning “Mathias Boe, hvem er det?”

Ugens billeder #1

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at billedemæssigt har kvaliteten langt fra kunne følge med kvantiteten, siden vi er blevet forældre. Det er oftest blevet den hurtige løsning (mobilkameraet), som man altid har ved hånden fremfor det noget større og langt bedre spejlreflekskamera. Derfor har vi investeret i en mindre løsning, der gerne skulle kommeFortsæt læsning “Ugens billeder #1”

Danmark fra sin bedste side

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vejrudsigten for København og Sønderjylland blev tjekket op til flere gange om dagen i ugen op til vores tur til Danmark. Det så grufuldt ud. Og da vi mødtes med en flok venner på Frederiksberg umiddelbart efter at vi landede, var meldingen også klar; det havde været KOLDTFortsæt læsning “Danmark fra sin bedste side”

Jakarta fra toppen

    Denne uge har foreløbigt budt på både glade gensyn og en sørgelig afsked. Mette og Thomas, som har været nogle uger på Lombok og Gili Air, kom tilbage til Jakarta i tirsdags. Vi havde aftalt med Ibu Muji, som Villads absolut elsker, at hun kunne arbejde over en aften (det blev til toFortsæt læsning “Jakarta fra toppen”

Weekendbilleder

Weekenden startede, som den plejer, ved poolen lørdag morgen. Regnsæsonen sørger fortsat for blå himmel, som vi forsøger at nyde mest muligt. Herefter fortsatte vi videre til frisøren for både Villads og Jacobs vedkommende. Dog blev det kun til dokumentation af den ene klipning, men frisuren blev den samme. Om eftermiddagen skulle det danske fodboldholdFortsæt læsning “Weekendbilleder”

For en herlig gjeng

Her er et udpluk af billeder fra den seneste uge, hvor Mette og Thomas fra Norge og Julie fra Danmark har været på besøg. Deres tur fortsætter nu mod det, om muligt, endnu varmere Lombok og Gili.

En cykeltur

  I fredags modtog vi første delegation af et fornemt besøg her i Jakarta. Julie, Camillas veninde fra Norge, landede i den værste myldretraffik (velkommen til Jakarta) fredag eftermiddag, og i dag tilslutter Mette og Thomas sig gæstelisten. En næsten fuldendt genforening af det danske slæng, som Camilla arbejdede med som sygeplejerske i Norge. VejretFortsæt læsning “En cykeltur”

Noter fra Hong Kong

(vi vil på forhånd beklage, hvis de jyske referencer har taget overhånd) Skynd dig, skynd dig, skynd dig Hvis vi syntes, de var travle (det er hermed rettet til målrettede) i Singapore, så har de TRAVLT (!!!) her i Hong Kong. For eksempel bliver man afbrudt fire gange under en madbestilling med det samlede beløbFortsæt læsning “Noter fra Hong Kong”

Afstikker til Singapore [2]

Torsdag Samtlige dage i Singapore startede langsomt. Det var sådan med Villads, at han vågnede 7-7.30, fik sin morgenmad hvorefter han faldt i søvn igen. Oftest var vi ikke ude af døren før 10-11 tiden. Denne dag blev det lige til den sene side. Så det var heller ikke med særlige tilfredse miner, da viFortsæt læsning “Afstikker til Singapore [2]”

Afstikker til Singapore [1]

Et par ekstra fridage og en hurtig beslutning betød, at vi igår landede i Singapore. Selvom det bare var to timers flyvetur fra Jakarta (med en sovende dreng på skødet begge timer) og en times tidsforskel, så landede vi i, ja, en helt anden verden. Mildest talt. Byen er imponerende. En såkaldt bystat med 2,5Fortsæt læsning “Afstikker til Singapore [1]”

Bali baby

Sidste weekend havde vi den fornøjelse at opleve Bali. Trine og Peter havde inviteret os dertil tilbage i januar, og når man til dagligt er bosiddende i verdens anden største by, så er det virkeligt dejligt, at komme lidt væk fra trafik og skyskrabere. Jacob var rejst i forvejen til en klima konference, så VilladsFortsæt læsning “Bali baby”

Når dimensionerne ændres

Det er efterhånden nogle uger siden, vi sidst har givet lyd fra os. I mellemtiden er Villads kommet helt ovenpå. I vores bekymring for hans tilstand fik vi tjekket huset for svamp pga. de tilbagevendende fugtskader, men der er heldigvis hverken svamp eller fugt i huset, så vi kan med ro i sindet blive boende. NæsteFortsæt læsning “Når dimensionerne ændres”

Terrorangreb

Torsdag d. 14 januar. Det var en dag som de færreste her i Jakarta. En dag hvor indtryk, øjeblikke, hvor man var, og hvad man lavede blev til screen shots på nethinden. Jeg var i vores lokale indkøbscenter, Lippo Mall, på udkig efter en humidifier, der skal fugte de ellers tørre aircondition rum. For VilladsFortsæt læsning “Terrorangreb”

En hospitalsoplevelse

2016 startede ikke helt, som vi havde planlagt det. Allerede tidligt om morgenen d. 1 januar sad vi i klinikken til en akut lægetid med en syg dreng. Dette gentog sig de følgende to dage, og da han efter tre dages behandling blot havde fået det dårligere, var der ikke andet at gøre end at ladeFortsæt læsning “En hospitalsoplevelse”

Årets sidste dag

Kalenderen viser d. 31 december. Og hvilken bedre anledning til at se tilbage på et helt særligt år. Sidste år fejrede vi nytår med vores venner. En af os drak alkoholfrie øl, der kom mere eller mindre passende kommentarer på, hvilket køn barnet mon havde, og der blev talt om børnenavne. Både piger og drenge. DetFortsæt læsning “Årets sidste dag”

Glædelig jul

Om to dage står vi overordentligt tidligt op (kl. 04) og sætter kurs mod Lombok, strand og tiltrængt juleferie. Selvom vi har gjort en ihærdig indsats for at komme i julestemning, er det som om, at det varme vejr alligevel spolerer det. Selvfølgelig klager vi ikke. Så inden det er for sent, vil vi blotFortsæt læsning “Glædelig jul”

Hvad koster det?

En tankfuld diesel: 200 kr/ 5 kr per liter 1 liter (god) juice: 14 kr 1 liter mælk: 12 kr 10 kg ris: 50 kr 400 g kylling: 20 kr 500 g hakket oksekød: 30 kr Græsk yoghurt (500 ml!): 37 kr 2 liter Coca Cola: 3 kr Skæreost (200g): 60 kr  En pakke nudler:Fortsæt læsning “Hvad koster det?”

Ugen der gik

Vi har netop haft besøg af vores hollandske veninde, Femke, som vi lærte at kende, da vi boede i Uganda. Hun har i tre måneder arbejdet på et rehabiliteringscenter for illegalt handlede dyr på den nordlige del af øen Sulawesi. Efter hendes besøg her i Jakarta fortsætter hun turen videre til Australien og senere Colombia.Fortsæt læsning “Ugen der gik”

Hej december

At nå til december måned i et tropisk klima er altid lidt specielt. For her føles det, som om året kun består af månederne juni-juli-august. Det samme oplevede vi, da vi boede i Uganda, hvor vi fejrede jul på en strand på Zanzibar. Hvor ivrigt vi end deltager i julemarkeder og julefrokoster, så ændrer detFortsæt læsning “Hej december”

TOP 10 spørgsmål

De oftest stillede spørgsmål fra familie og venner, da vi var på kort besøg i Danmark i starten af november.  Hvorfor er I ikke brune? Det er vi helt simpelt ikke, fordi det er for varmt at opholde sig i direkte sol. De halve timer det alligevel er sket, har der været slørskyer eller smogFortsæt læsning “TOP 10 spørgsmål”

Et nyt hjem

Lige siden vi flyttede til Indonesien, vidste vi, at vi med overvejende sandsynlighed skulle flytte til november. Den gamle kontrakt udløb, huset var umådeligt stort, og huslejen stod til at stige. Som nævnt i tidligere blogindlæg har vi gjort os mange overvejelser om, hvor det ville være bedst at flytte hen. I sidste ende vandtFortsæt læsning “Et nyt hjem”

Tilbage i troperne

En ting er at flyve et døgn med en overtræt-flitsbue-skrigende baby og kærlige medpassagerer der følte behov for at komme med velmenende råd, beroligende plastre og hvad de ellers kunne finde på. Noget andet er at lande i troperne i sit varme tøj (efter det netop beskrevne døgn) og have behov for et bad, et hvil ogFortsæt læsning “Tilbage i troperne”

Værd at sætte pris på

Det er vores sidste dag i Danmark i denne omgang, og om nogle timer sætter vi os atter til rette i flysæderne og flyver mod Jakarta. Ugen har budt på mange glædelige gensyn, smukt efterårsvejr og en søn, der i det store hele har taget temperatur- og tidsskiftet i stiv arm. Helt særligt var det,Fortsæt læsning “Værd at sætte pris på”

Da dronningen kom forbi

Statsbesøget er overstået. Sveden er nu tørret af panden, og der kan endelig pustes ud. I de fire dage Dronning Margrethe og Prins Henrik var på besøg, blev arbejdsdagen udvidet til +20 timer, måltider inddraget og primær væskeindtag bestod af Starbucks kaffe. Der blev løbet stærkt for at få arrangementet til at glide for både deFortsæt læsning “Da dronningen kom forbi”

En uge med besøg

Vi har været så heldige at have Ditte på besøg den forgange uge. Og da Villads, i kraft af sin alder, endnu ikke vil befinde sig godt på en sandstrand på Bali, er dagene blevet brugt i og omkring Jakarta. I Kemang er der mange caféer og restauranter, der især tilgodeser de udstationeredes præferencer. Derfor tog detFortsæt læsning “En uge med besøg”

Car free Sunday

Forestil dig, at du står midt på en af Jakartas mest befærdede gader; på en sekssporet vej med to busbaner i midten. Et epicenter for den tætte trafik i byen. Men i dag er der ingen biler i sigte. Du er derimod omgivet af et menneskehav af indonesere – gående, løbende, rulleskøjtende og cyklende. I alleFortsæt læsning “Car free Sunday”

Weekend i Bandung

(English at the bottom) Når vi til dagligt er omgivet af storbyens liv og muligheder, er der sådan set kun en ting, vi mangler – natur. Og fordi Jakarta ligger på niveau med havets overflade, presses termometeret for det meste op på den gode side af 35 grader. Med de faktorer taget i betragtning (samtFortsæt læsning “Weekend i Bandung”

Mamarazzi

Til de af jer, der ikke syntes, det var helt fair at rejse afsted med Villads, er her nogle billeder fra morgenstunden. God weekend!

%d bloggers like this: