Danmark (i punktform)

Vi er netop kommet hjem efter tre helt perfekte uger i det danske land. Kufferterne er (næsten) pakket ud, og vi er godt igang med arbejde og indkøring i Villads’ vuggestue. Egentlig var denne august tur til Danmark ikke en del af den oprindelige rejseplan, men det blev den hurtigt, da Camillas bror bekendtgjorde, at han havde friet, og hun havde sagt ja i slutningen af sidste år. Første uge hjemme startede derfor med diverse bryllupsforberedelser, da festen skulle holdes i haven i Sønderjylland. Det blev en dag, der indeholdt tårer, lidt regn, imponerende taler, skøre sange, fyrværkeri, bål og fællesdans for alle pengene. Absolut fuldendt.

Vejrguderne var dog lidt sene til at fange, at vi faktisk havde det gode vejr med til Danmark, så først efter en uge blev det for alvor sommer. Og sommer i sønderjylland (læs: på Fiskholm) er ensbetydende med høst. Der blev høstet, kørt fast, høstet lidt mere og kørt halm ind på rekordtid. Det var anden uge.

Tredje og sidste uge foregik i det københavnske, hvor vi suste rundt til vores søde venner, der havde rykket rundt i kalenderen og strukket sig for at få vores få muligheder for at ses til at lykkes. Men selvom der indimellem var flere aftaler dagligt, så efterlod tre ugers ferie også plads til en gåtur i skoven, en tur på fiskerestaurant og slutteligt brombærjagt på Amager. Danmark kan altså noget.

Så for at gøre en lang historie kort…

Det brugte vi tiden på
 • Få (størstedelen af) høsten i hus
 • Deltage i to bryllupper
 • En tur til Tyskland
 • Besøg hos 3 x oldeforældre
 • Gensyn med venner i Sønderborg, Svendborg, Haderslev, Toftlund, Bagsværd og København (hurra for lejebil)
 • To ture på stranden (dog kun med is den ene gang – stor fejl)
 • Møde med banken
 • Lægetid
 • Se farfar ride ringridning til byfest
 • Spille en fodboldkamp
 • Løbeaftale med triatlet gutterne

Også denne gang var der en række spørgsmål, som gik igen. Sikkert nogle af de samme, I også har tænkt på. Så med fare for at trække det her i langdrag, får I dem her..

Top 10 spørgsmål
 1. Hvordan gik rejsen hertil?

Uden de store problemer. Den mindste i flokken sov, da lyset blev slukket kl. 23 og fik således indhentet de fem timers tidsforskel allerede på flyturen. For os andre blev det dog kun til et par timer.. (samme gjorde sig gældende retur, hvor vi dog alle fik 7-8 timers søvn)

 1. Har I det godt i Jakarta?

Ja, meget. Set bort fra forureningen og trafikken (som man nogenlunde kan planlægge sig ud af) så er det skønt at bo i Indonesien. Der er så mange fordele ved at bo i udlandet heriblandt nye venskaber, spændende rejser i regionen og at det i sig selv er en øjenåbner for, hvad vi sætter pris på ved Danmark. Det er værd at prøve.

 1. Hvornår kommer I hjem?

Efter regeringsskiftet i Danmark er Jacobs stilling blevet ændret fra tre til to år. Og med resterende forældreorlov fra Villads flytter vi tilbage til Danmark primo juni ’17.

 1. Har I arbejde, når I kommer hjem?

Jacob: er ansat som forflyttelsespligtig i Udenrigsministeriet, hvor man veksler mellem udetjenesten (ambassader) og hjemmetjenesten (ministeriet i København). Så når andre skal udstationeres næste sommer, vil Jacob søge og være garanteret en af de stillinger.
Camilla: har tjenestefrihed, dvs. orlov,  i de to år udstationeringen varer og vender således også tilbage til sin gamle arbejdsplads.

 1. Hvor skal I bo, når I kommer hjem?

Nok det bedste spørgsmål i denne gruppe – for vi aner det ikke. I eller omkring København så meget kan vi sige, men område, boligtype og eventuel investering er fortsat absolut uvist.

 1.  Hvor længe har Villads kunne gå?

Han begyndte at gå en uge efter, at han fyldte et år

 1. Skal I ikke bare lade Villads blive herhjemme?

Primært stillet af bedsteforældrene der mener, at drengen er bedre tjent med det danske klima og deres selskab fremfor forældrenes.

 1. Hvornår starter Villads i vuggestue?

Mandagen efter vi er kommet tilbage til Jakarta.

 1. Nu bliver I jo snart 30 – holder I så stor fest?

Vi fejrer det lidt ved at tage til Singapore og se Formel 1 og derudover inviterer vi venner over en aften.

 1. Hvad skal I til jul, nu I ikke skal til Danmark?

Vi regner med at holde jul og fejre nytår i Perth i Australien. Det ligger blot 5 timers flyvning fra Jakarta.


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: