En cykeltur

 

I fredags modtog vi første delegation af et fornemt besøg her i Jakarta. Julie, Camillas veninde fra Norge, landede i den værste myldretraffik (velkommen til Jakarta) fredag eftermiddag, og i dag tilslutter Mette og Thomas sig gæstelisten. En næsten fuldendt genforening af det danske slæng, som Camilla arbejdede med som sygeplejerske i Norge.

Vejret er pragtfuldt disse dage, så vi blev hurtigt enige om, at vi godt kunne overkomme at stå tidligt op og tage til bilfri søndag. Det viste sig, at Villads og Jacob ville blive hjemme og en hurtig beslutning bakket op af Peter og Trine resulterede i, at vi sprang på cyklerne og cyklede de 10 km fra Kemang, hvor vi bor, ind til den centrale bydel, der bliver lukket af for biler i fem timer hver søndag.

En varm men helt fantastisk tur. Hånden på hjertet, er det kun Jacob der har taget de længere cykelture her i byen, fordi det med Villads bagpå ikke har været så attraktivt at køre for meget slalom i for lang tid med temperaturer der kravler op over de 35 grader. Men det kan anbefales!

Vi blev kærligt guidet gennem deres netværk af jalantikus (små smalle gader) af de top erfarne cyklister, Peter og Trine. Gud ved, hvor vi ellers var endt. Vi kørte gennem smalle gyder med høns,legende børn, katte uden haler og kvinder med deres børn i en slynge over skulderen. Vi kørte nok over 50 vejbump, som satte turen derind, og særligt bedstemorcyklen med barnesædet bagpå, helt ned i fart, og vi kørte sågar gennem en moské. Sådan en tur er en verden til forskel fra at sidde på passagersædet i vores bil. På cyklen er du i lokalsamfundet og kører ikke blot bare forbi det.

Igen må jeg tage hatten af for Julie. Efter halvandet døgn i Jakarta, hvor hun kun havde set trafikken fra sin værste side (3 timers bilkø hjem fra lufthavnen fredag) og endnu vænnede sig til, at der køres i venstre side, så hoppede hun på cyklen og krydsede veje mellem scootere, biler og bajajs uden at blinke. Sejt gået.

Efter en god halv times cykeltur ramte vi gaden Jalan Sudirman, hvor bilerne ikke havde adgang.

Varmen var dog til at føle på med vores næsten sveddryppende T-shirts, så vi gjorde (ikke overraskende) et tiltrængt stop hos Social House til god morgenmad og en kold appelsinjuice. Som altid anbefalelsesværdigt!

Vi håber, I også har haft en god weekend derhjemme.

Kh. Camilla og Jacob (og Julie)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: