Bali baby

Sidste weekend havde vi den fornøjelse at opleve Bali. Trine og Peter havde inviteret os dertil tilbage i januar, og når man til dagligt er bosiddende i verdens anden største by, så er det virkeligt dejligt, at komme lidt væk fra trafik og skyskrabere.

Jacob var rejst i forvejen til en klima konference, så Villads og jeg hoppede på flyet fredag morgen klokken 7. Inden det nåede vi at indtage en croissant, en kaffe og en portion havregrød på Starbucks blandt et utal af kufferter og rejsende. Villads lod sig ikke distrahere, præcis ligesom da vi hev ham med på bar en mandag morgen for nogle uger siden for at se finalen i amerikansk fodbold. Lidt ravneforældre er man vel.

Flyturen gik glidende.

På Bali mødte os en faretruende grå himmel, og vi nåede også kun lige ind i den lejede bil, før himlen åbnede sig. Og sådan blev det ved det meste af weekenden. Men det sæsonprægede vejr passede fint ind i vores uplanlagte program for weekenden. Vi skulle bo i et hus med en pool og en stor have omkring, hvor Trine og Peter førhen har boet med familie og venner. Et fantastisk og  særdeles anbefalelsesværdigt sted, hvis man vil undgå kommercielle hoteller og et utal af australske turister.

Lørdag var vejret uændret gråt. Da der kom ophold i regnvejret, satte vi os i bilen med kurs mod Bali zoologiske have. Et sted der faldt i alles temperament og smag – særligt den mindste i flokken. Og man må sige, at dyrene lod til at trives. De havde store områder at bevæge sig på, og hvor de tillod, var dyrene blot indhegnet af en vandgrav. Som hos løverne og aberne. Et dovendyr bevægede sig frit rundt i træerne med plastic om stammen, så det ikke ville kravle væk, fuglene fløj frit omkring og elefanterne bar rundt på besøgende langs restauranten. Mange af dyrene oprinder fra Indonesien, hvilket ikke gjorde besøget mindre interessant.

Om eftermiddagen kørte vi til Balis turist højborg på godt og ondt; Seminyak. Her nød vi en drink og en pizza på taget af en restaurant med udsigt over havet og solnedgangen. Ja, der var faktisk lidt sol.

Sidste dag klarede vejret en smule op, så vi øjnede muligheden for at tage på stranden. Her trivedes surferne i bølgerne, Villads var ikke glad for selvsamme bølger og byens afløb med store mængder af plastik affald flød direkte ud i havet. Sidstnævnte kom ikke bag på os. Men ikke desto mindre et uskønt og trist syn.

Herunder lidt billeder (37 for at være præcis) fra weekenden.

This slideshow requires JavaScript.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: