Plettenberg Bay

Der har været stille herinde i efterhånden noget tid af ingen anden grund end en travl hverdag. Men tilbage i marts var der spring break, og der blev taget tid til at lægge bunkerne af bøger og indberetninger til side og sætte kurs sydpå med vores gode venner. Denne gang til Plettenberg Bay, som vel nok er en af de fineste perler i det famøse Garden Route område på Sydafrikas sydkyst.

Sydafrika er andet end høje mure og elektrisk hegn

Når man til dagligt bor i Pretoria er murede vægge, hegn og kameraer omkring alle huse efterhånden noget man knap nok lægger mærke til længere. Til gengæld lægger man mærke til åbne haver og vinduer uden tremmer for, hvilket man finder i Plettenberg Bay. Det er for os utroligt dejligt og ikke mindst uhyre vigtigt at blive mindet om, at Sydafrika er meget meget mere end det, vi ser 80% af tiden. I den seneste tid har der været en stigning i kriminaliteten i vores område, og som resultat heraf er sikkerheden på vores gade nu øget med en vagt og kameraer på gadeniveau. Kriminaliteten gør os ikke utrygge i det daglige, men vi har lært at sætte stor pris på vores rolige og trygge fædreland.

Vi rejste til Plettenberg Bay med et britisk vennepar og deres børn. Desværre skal vi sige farvel til dem om mindre end en måned, hvor de tager næste udstationering i New York. Det er både den store fordel og den store ulempe ved at være udstationeret. Man får hurtigt venner fra hele verden, men ligeså hurtigt man har fået nye venner, skal man til at tage afsked igen og acceptere, at børnene ikke kommer til at vokse op sammen med dem, der er deres gode venner lige nu. Den næste måned har vi derfor farvelarrangementer hver eneste weekend.

Garden Routes perle

I Plettenberg Bay brugte vi de to første regnvejrsdage på at besøge hhv. et fuglereservat og et elefantreservat. Elefanterne var typisk kommet til reservatet som helt små, hvis deres mødre var afgået ved døden og elefantungerne ellers ikke kunne overleve på egen hånd. Saga har sidenhen proklameret, at hun aldrig skal giftes, for hun skal være dyrlæge og passe elefanter – og så har man åbenbart ikke tid til andet.

Da skyerne igen lettede besøgte vi Storms River og vandrede ved Robberg naturreservat. Kystlinjerne og farverne mindede os utroligt meget Australiens vestkyst, som vi besøgte, da vi boede i Indonesien. Det er vanvittigt smukt og fra kysten kunne vi ofte se delfiner springe op ad vandet. Hvalsæsonen starter først senere, hvor de store pukkelhvaler og blåhvaler trækker forbi Sydafrikas sydkyst. Dem satser vi på at skulle se på den anden side af en god sommerferie i Danmark.

Snapshots

Tak fordi I læste med!

%d bloggers like this: