Australien 1/3

PERTH

Tidlig morgen juleaftensdag satte vi kurs mod Perth i Australien. Perth ligger på Australiens sydvestkyst – blot 4,5 times flyvetur fra Jakarta.

Alternativ juleaften

Velankommet tog vi hul på juleaften på en lidt uventet måde. Camilla havde det forgangne døgn været svimmel og kastet al vand op, hun forsøgte at komme svimmelheden til livs med, så efter have gjort det samme på Perths hovedgade, tog vi på hospitalet. Det var blevet eftermiddag og temperaturen var faldet til behagelige 25 grader, hvilket Villads og Jacob tog bestik af på en gåtur, mens Camilla fik afkræftet at svimmelheden var relateret til graviditeten og fik lagt drop til intravenøs væske. Hun blev på hospitalet til senere på aftenen, underholdt af den bizarre western film 100 ways to die in the west, og Jacob tog tilbage til hotellet med Villads og fik en god julemiddag, inden de gik i seng.

Således ankommet til Perth.

Civilisation når det er bedst

De følgende dage i byen trak vi vejret dybt ind mange gange. Med en vestenvind selv Danmarks vestkyst ville være misundelig på (dog et par sekundmeter lavere end Urd), var der rigelige mængder frisk luft at indånde. Og en skyfri himmel over os. Morgenerne startede med en løbetur, da helligdagene gjorde byen næsten fri for biler, som lod til at være overtaget af hhv. racercykler og løbere. Vi nød godt af civilisationen såsom offentlige legepladser, gratis bybusser og blev mindet om, hvordan det er, når affaldshåndtering fungerer, og en skraldebil kører bippende rundt i gaden. 

Da vi alle var på benene igen 1. juledag, gik vi som det første en tur  op til byens grønne samlingspunkt;  Kings Park. En 4 km2 stor park på en bakke med fri udsigt over byen. At gå i bare tæer på græsset, tage en middagslur i skyggen og nyde den medbragte frokost var lige præcis dét vi håbede denne juleferie kunne bringe. Og da vi senere på dagen endda kunne hoppe på en bybus tilbage til hotellet, så var lykken (særligt for den mindste af os) gjort med ordene “bus, bus, bus” – som nu udtales på dansk.

Den følgende dag hentede vi vores lejebil og kørte en tur ud af byen til dyreparken Caversham Wildlife Park. Vi blev hilst velkommen af en lille papegøje, der pænt svarede “hello”, da vi hilste på den. Det forstod Villads selvfølgelig ikke – at fugle kan tale. Men når vi ser i hans dyrebog nu og finder papegøjen, peger han og siger “hello”. Vi fortsatte videre og hilste på de mange australske dyr, fodrede kænguruerne og var alle lige dele begejstrede for de dovne men forunderlige koalaer. Hen mod aftenen fortsatte turen videre ud til kysten. Det var det første af mange møder med den australske vestkyst der overalt hilste os velkommen med turkisblåt vand og store kraftfulde bølger fra det Indiske Ocean. Et imponerende syn, hvor vi på daværende tidspunkt ikke havde set det bedste endnu.

 

fortsættes…

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: