Sydafrika åbner op

Efter knap 180 dages lockdown åbner Sydafrika igen sine grænser. I går aftes gik præsidenten live og annoncerede en længe ventet lempelse af de strenge coronavirus regulativer, så man fra 1. oktober kan rejse ind i landet. Dog med visse forbehold.

Det skal man vide

Hvis man overvejer at tage en tur sydpå, altså hertil, så er der nogle ting, man skal være opmærksom på. Sydafrika har ikke bare spændt livremmen ud i yderste hul, da de helt legitimt er meget bekymrede for omfanget af næste bølge. Når man rejser ind i landet, skal man:

forevise en negativ coronatest, der ikke må være mere end 72 timer gammel

screenes i lufthavnen og i tilfælde af symptomer (feber) skal man isoleres

downloade deres “COVID Alert South Africa” app

holde 1,5 meters afstand og vaske/spritte hænder ofte

fortsat bære mundbind i det offentlige rum


Det kommer ikke bag på os, at det er nu, at grænserne må åbnes op. I andet kvartal faldt landets BNP med 51% og økonomien er i knæ. Forskelligt fra Danmark så har mundbind været realiteten lige fra starten i Sydafrika, hvorfor der er en stor accept og naturlighed omkring dét at bære mundbind i det offentlige rum. Det er ikke længe siden, at vi sad i Danmark og gjorde os tanker om, at vi nok ville begrænse vores færden på fx. weekendture grundet ubehaget ved at bære mundbind, men det er på ingen måde det, der er tilfældet her.

På med ja-hatten

For nogle uger siden øvede vi os i at sige pyt, da mistanke om coronavirus spændte ben for vores weekendplaner, og, ja, i denne uge øver vi os så på at finde ja-hatten frem. For i fredags modtog vi en besked fra skolen om, at én elev i 3. klasse var blevet testet positiv for coronavirus. Det fik ledelsen til at sende hele skolen hjem (0.-8. klassetrin) i to uger.

Så de her uger forsøger vi at hjemmeskole på bedste vis. Udgangspunktet er en dreng, som aldrig har brugt en ipad før og ej heller forstår, hvad der bliver sagt på de forskellige møder. Men skal vi tage ja-hatten på, så er der nogle gode opgaver, han kan lave, og da læreren i dag sagde “Does anyone speak a different language than English at home?” rakte han hånden op, inden spørgsmålet var blevet oversat. Så til forældrenes (og måske bedsteforældrenes?) trøst, så er det dejligt at vide, at han faktisk forstår meget mere, end han giver udtryk for.

Hvad får du så tiden til at gå med?

….er nok det oftest stillet spørgsmål til Camilla. Denne uge har programmet stået på hjemmeskolingen af den ældste og ikke mindst den ærefulde opgave at filme og klippe videoen sammen til ambassadens Jerusalema fællesdans. Det virale sydafrikanske hit har nået noget nær landeplage-status, og da svenskerne for nogle uger siden udfordrede danskerne i dansen, måtte kampen jo tages op. Og resultatet ser i her.

Hvis i er nysgerrige på den lange version, så tag et kig her. Og så skal i selvfølgelig ikke snydes for alt det udenom fællesdans og coronavirus…

De korte nyheder

De sidste tre aftener har vi spist udenfor. Det er dermed sagt blevet markant varmere om morgenen og aftenen inden for de seneste par uger

Saga og Villads starter til svømning i næste uge

Vi har ingen weekendture planlagt i et godt stykke tid, da der går hundehvalp i den fra næste weekend

Vores ture i/omkring Pretoria med børnene samles her

Vi har investeret i et bålsted og forsøgt os med snobrød og burger over bålet

Hundens navn er på plads

Jacob skal på sin første jagttur om to uger

Tak fordi I læste med!

Bh. Camilla og Jacob

%d bloggers like this: