Coronavirus

Det var lørdag og starten på en lang weekend med mandagsfri. Vi havde en fødselsdag i sigte om eftermiddagen og safari de følgende to dage, da Jacob stod op lørdag morgen og sagde, at han nok hellere måtte blive hjemme, eftersom han havde ondt i halsen.

Glasset halvt fyldt

Midt under en pandemi er grundreglen jo, at hvis én i husholdningen er syg, så bliver alle hjemme, indtil coronavirus er afkræftet. Så det var med bedrøvet mine, at vi måtte ringe til Vibeke og sige, at vi ikke kunne komme til hendes fødselsdag. Kort derefter kørte Jacob til den nærmeste klinik for at blive testet, som hernede er podning af både næse (læs:hjerne) og svælg. Det er ingen behagelig oplevelse, når podepinden graver rundt små 10 cm oppe i hovedet på én. Svaret ville foreligge senest mandag morgen… Mandag morgen. Derfor måtte vi se en potentiel aflysning af alle vores planer i øjnene.

Heldigvis var vi netop kommet på den anden side af en koldfront, så temperaturen nærmede sig de 30 grader, og børnene kunne have bare tæer og sommertøj på lige fra morgenstunden. Så vi forsøgte at sige “pyt” til alt det aflyste og se glasset halvt fyldt. Der blev ledt efter dyrespor i haven, hoppet på trampolinen og cyklet om kap. Hen på eftermiddagen havde Camilla og ungerne taget mod til sig og hoppede i den (stadig iskolde) pool. Børnene vil til enhver tid foretrække bare tæer, og hvis det kan kombineres med at grave i jorden, så de tilsidst er mere brune end hvide, så er alt som det skal være. Hvilket det også var denne lørdag.

Hvad så nu?

Klokken var 18:30. Vi stod i køkkenet omgivet af madrester og rod efter et totalt mislykket forsøg på hjemmelavet pizza. Vi er stadig ikke blevet venner med vores ovn. Ungerne kravlede rundt på gulvet og legede hunde, beskidte op til knæene, og vores hår var stadig vådt efter den kølige dukkert, da Jacob kom hen og viste en SMS, han netop havde modtaget.

“Dear Jacob L S Hansen, your Sars-Cov-2 test result is NEGATIVE.”

Vi kiggede på hinanden og det kaos, der omgav os. Fødselsdagen havde været igang i 2,5 time, og selvom vi lige havde sagt til hinanden, at børnene var ved at være trætte, så kunne vi faktisk genoptage vores planer. “Ej, det er uhøfligt at komme så sent med tre små børn” sagde den ene, afløst af “men det kunne også være virkelig sjovt” hvortil den anden svarede “Det gør vi. Vi tager afsted”. 3, 2, 1 og vi havde været i bad og forklaret ungerne, at nu var det alligevel ikke sengetid men endnu bedre; festtid. Vi ankom lige til desserten til stor overraskelse for fødselaren og dansede aftenen væk under en klar stjernehimmel til alt fra Bruno Mars, Robyn og det virale sydafrikanske nummer Jerusalema. Der følger en fællesdans med til det sidste nummer, som I nok skal få at se udført af det stærke hold på ambassaden i de kommende uger.

Næste kapitel

Næste morgen stod vi op med en anelse hovedpine efter en passende mængde rom aftenen forinden og satte hurtigt kurs mod Pilanesberg Nationalpark. Turen bød på virkelig mange indtryk og ikke mindst et meget nært møde med en flok elefanter, så hvis I er nysgerrige på beretningen og ikke mindst det fotografiske materiale derfra, så tag et kig på denne side.

Her slutter vi af med billeder fra to ture, vi tidligere har været på og selvfølgelig de korte nyheder.

Gåtur i Delta Park

Johannesburg

Safari Garden Center

Et havecenter ud over det sædvanlige

De korte nyheder

Apropos coronavirus så er Sydafrika rykket ned på 7. pladsen over lande med flest tilfælde af covid-19. I slut juli var der dagligt 12.000-14.000 nye smittetilfælde. Det tal ligger nu på 2000 daglige tilfælde.

Saga synes, at vores hund skal hedde Kurt. Vi er ikke afvisende.

Der er blevet investeret i højbede, planter, grøntsager og urter, så haven er om muligt blevet endnu mere frodig.

Den svenske ambassade har udfordret de andre nordiske ambassader i Jerusalema fællesdansen. Se hvad det er, vi taler om her.

I Pilanesberg Nationalpark har man valgt at skære næsehornenes horn af, for at beskytte dem fra øget krybskytteri under corona lockdown.

Tak fordi i læste med! Bh. Camilla og Jacob

One thought on “Coronavirus

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: