Hvad koster det?

For en måneds tid siden skulle ambassaden indsende den såkaldte “Cost of Living” til Udenrigsministeriet. Det er bl.a. den liste som afgør størrelsen på ét af de tillæg man får oveni sin skattebetalte løn som statsudsendt. Mange tror nemlig, at man ikke betaler dansk skat, så snart man er uden for Danmarks grænser. Men det gør man, når man er udsendt af staten.

Listen omfattede intet mindre end 164 ting, der skulle prissættes; alt fra tomater, undertøj, hårtørrer, kortspil, biografbilletter og hele vejen til løn for en husholderske og prisen på bilservice. Herunder har vi samlet et lille udsnit af de dagligdagsting, som vi bruger flest penge på. Vi skal nok lige nævne, at rækkefølgen er vilkårlig – vi spiser ikke mere smør end vi drikker mælk!

De korte nyheder

  • Idag er det Heritage Day i Sydafrika, hvilket betyder lang weekend til alle på matriklen. Den bruger vi i Drakensbjergene fire timer syd for Pretoria.
  • Vi har tidligere talt om “load shedding,” hvor strømmen til dele af byen afbrydes, da det nationale energiselskab i perioder ikke har nok strøm til alle. I disse uger er der et andet fænomen på spil, nemlig “water shedding.” Der er pt. ikke nok vand i Sydafrika efter fem måneder uden regnvejr, hvilket på samme måde betyder, at der lukkes for vandet i enkelte områder over nogle dage.
  • Villads har inden for de seneste uger tabt to tænder og er allerede stor fan af tandfeen.
  • De længe ventede besøg af venner og familie begynder at line sig op. Som det ser ud nu, får vi både besøg i oktober, november og to hold i december.
  • Vi er igang med endnu et haveprojekt, hvor vi forsøger at bygge en platform, som skal bruges som børnehjørne. Men denne gang var vi ikke lige så heldige, som da vi gravede trampolinen ned, hvorfor vores gartner har måtte købe et nyt vandrør og flytte en af vores havevandere.
  • Ambassaden i Tanzania lukkes over de næste par år. Det betyder, at Zambia er blevet tilføjet til porteføljen af lande, der administreres fra Sydafrika. Listen tæller nu; Lesotho, eSwatini, Mozambique, Zimbabwe, Angola, Botswana, Namibia og Zambia.

Tak for at I læste med!

%d bloggers like this: