Australien 3/3

NYTÅRSAFTEN

Og her skulle der egentlig ikke stå noget. For vi tog planmæssigt mod lufthavnen d. 31 om eftermiddagen med forventet ankomst til Jakarta senere samme aften. Lige indtil vi stod ved check in.

Hjem kommer I ikke

“Did you bring your itinery, I can’t find you in our system”. Vi fandt billetten frem på telefonen, og dér stod det. Hjemrejse d. 31… JANUAR. Ikke december! Med dybtfølte suk og en trang til at slå sig selv i hovedet gik realiteterne op for os. Billetten var booket forkert. Og på et af årets travleste rejsedage, så vores muligheder for at komme retur til Indonesien ikke gode ud. Vi forespurgte de forskellige flyselskaber og fik enstemmigt besked om, at billetterne ville koste 17.000 kroner og opefter (normalpris er 3000 kr) med afgang tidligst d. 2. eller 3. Januar. Altimens løb en hyperaktiv dreng rundt i terminalen, kravlede op på alle bagagebånd og lod os ikke bevare fokus særligt længe ad gangen.

Løsningen fandt vi online via et rejseselskab, der havde ledige billetter d. 1 januar via Singapore til Jakarta. Ligeledes fandt vi et hotelværelse nær Kings Park med udsigt over byen. Nu hvor vi jo ikke kom udenom at fejre nytår i Perth, så måtte det være det rette sted.

Happy New Yeeeeaaar

Klokken 23 hev vi en sovende Villads ud af sengen og pakkede ham ind i puder og håndklæder (i mangel på tæpper) og travede op ad bakken mod Kings Park. Der var underligt stille, som vi nærmede os, og vi blev lidt i tvivl, om parken i det hele taget var åben sådan en aften. Men det var den.

Parken var faktisk fyldt med mennesker. Men ikke som man ville opleve det i Danmark med råbende unge, fulde, champagnedrikkende mennesker med nytårskrudt i lommerne, hvor man blot kan krydse fingre for at den tomme vinflaske med raketten ikke vælter eller, at man ikke lige har overset et kanonslag. Her sad familier, unge og ældre stille og roligt og ventede på at klokken blev 24 med udsigt over Perths skyline. Private må ikke affyre nytårskrudt i Australien, hvilket vi ikke vidste på forhånd, men det gjorde det alt andet lige til en langt mere behagelig oplevelse, når vi nu kom trillende med en lille dreng i klapvognen. Således børnefamilie.

Klokken blev 24. Vi hoppede ind i det nye år, nød det imponerende fyrværkerishow over byen og talte lidt om året, der var gået. 2016 var et begivenhedsrigt år for os, hvor vi har lært og oplevet utrolig meget. Det bliver 2017 i den grad også.

Og på den måde endte vores juleferie i Perth med en uventet nytårsaften det helt rette sted.

dscf2956

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: