På tværs af Danmark 

En uretfærdig sammenligning

Fra København til Toftlund i Sønderjylland, hvor vores familier bor, tager det knap tre timer at køre. Det gjorde det også for Jacob i onsdags, da han skulle hjem fra ambassaden. 8 kilometer – ikke 285 som den tidsmæssige ækvivalente strækning i Danmark.

Og med fare for at gøre vores udfordringer med trafikken til et tema for alle vores blogindlæg, så er vores tanker disse uger uundgåeligt fokuseret på vores hjemkomst til det danske land. Derfor sammenligningen. Og særligt fokus er der pt. på boligfronten.

Med bare fire måneder tilbage.. 

Til  sommer vil der være stor rotation i Udenrigsministeriet med udsendte, der ligesom os skal hjem og andre, der skal udstationeres. Det har åbnet for muligheder ift. leje af bolig tilhørende de kommende udstationerede. Vi håber, at det vil munde ud i en tidlig afklaring af boligsituationen, så praktiske forhold såsom opskrivning til daginstitution og logistik af bohave vil gå så glat som muligt.

Januar synger (allerede) på sidste vers, og pludselig er der kun fire måneder til, at vi skal vende hjemad. Men endnu hurtigere går det med Camillas graviditet, der lakker mod enden med nu seks uger til termin. De hyppige scanninger viser, at alt er i fineste orden, og at babyen vokser, som hun skal. Iflg. vuggestuens rapporter er Villads ej heller sen til at gribe den nærmeste dukke og overøse den med kærlighed. Så mon ikke han også er ved at være klar til at blive storebror?

Ellers er der ikke det store at berette fra Jakarta. Weekenderne er på det seneste gået med børnefødselsdage hos venner, kortere udflugter til hhv. zoologisk have, Bogor og rideskolen syd for Jakarta og vores sædvanlige weekendmorgener ved poolen. Altsammen i et behageligt lavt tempo.

Og selvfølgelig skal I ikke snydes for..

De korte nyheder 

  • Vores ansatte har nu fået at vide, at vi skal rejse hjem, så vi er så småt ved at tænke over jobmuligheder fremadrettet for dem
  • Det har været ufatteligt varmt og skyfrit den seneste uge uden det forventede uvejr om natten
  • Villads siger efterhånden ligeså ofte “mojn” som “bye bye” – man er vel sønderjyde!
  • Der er vejarbejde i store dele af Jakarta, da der bygges en ny kørebane primært overjordisk. Derfor lukker de fra februar-august en af de største veje, Jl. Fatmawati, der forbinder den sydlige del af byen med den centrale del.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: