Når Pretoria bliver lilla

Hvert år i oktober springer jacarandatræerne ud. Det er byen kendt for, og selvom vi havde hørt om det og set billeder af det, inden vi kom hertil, så overgår virkeligheden i sandhed fantasien. Det er afsindigt smukt.

Så vi benyttede lejligheden til at køre en tur gennem byen, dvs. bydelen Waterkloof, for at dokumentere hvilket lilla lærred vi bevæger os rundt i denne måned. Jacarandatræerne kommer faktisk ikke fra Sydafrika men blev importeret hertil fra Brasilien i 1829, hvor de første to træer blev plantet. Der er sågar en radiokanal (som vi lytter til), der kalder sig Jacaranda FM. Men i 2001 blev de smukke jacarandatræer erklæret kategori 3 invasive, da de enten udsletter eller er en stor konkurrent til de sydafrikanske træarter. Til trods for deres invasive natur, så er der truffet en beslutning om, at allerede eksisterende jacarandatræer får lov til at stå.

%d bloggers like this: