Jagten

Siden sidst

Vi får lyst til at sige, at der er gået hverdag i den. For det er der. Men hvad er hverdag så – i Sydafrika? Langt størstedelen af vores tid på det seneste er gået med at gøre Balder renlig med ganske mange skemalagte toiletbesøg hver dag (og nat). Her to uger efter han flyttede ind, kan han selv gå udenfor, når han trænger, og han lader os få vores nattesøvn, hvilket var tilfældet lige fra starten. Det har dog alligvel affødt et par kommentarer gennem lokalet om, at dén som søsatte hundeprojektet ikke er den, som nu løfter opgaven. Men sådan var det også med trampolinen, så alt er lige, som det skal være.

Hverdag er bl.a. også rekruttering til tre forskellige stillinger på ambassaden, hvilket er ét af flere ansvarsområder, som Jacob har. Det er også fitness med personlig træning for Camilla, og så er det load shedding og jacarandatræer i fuld flor. Jacarandatræerne gemmer vi til næste gang, men load shedding er unægteligt en del af hverdagen her, som er forskellig fra en hverdag i Danmark.

Load shedding går kort fortalt ud på at det nationale energiselskab, Eskom, forsøger at regulere byens strømforbrug. Ifølge Eskom:

Load shedding is aimed at removing load from the power system when there is an imbalance between the electricity available and the demand for electricity. Load shedding is therefore done to protect the national power system from collapsing.

Det betyder helt lavpraktisk, at strømmen afbrydes i visse tidsrum afhængigt af, hvilket stadie de opererer inden for. Stadie 1 er den korteste afbrydelse, mens stadie 8 er den mest omfattende. Når der er load shedding, så slukker lyskrydsene også, og trafikken bliver markant langsommere. For når man nærmer sig et lyskryds, man selv skal regulere, så er den uskrevne regel tilsyneladende, at én række biler i én retning får lov at passere. Derefter er det den tværgående retning – én bil ad gangen. Drister man sig til at lægge sig bagved en bil, hvis tur det er til at passere, skal bilerne i modsatte retning nok signalere, at det ikke er sådan, det foregår. Det er egentligt meget sjovt, og vi er glade for at have kørt i både Jakarta og Uganda, hvor man hurtigt lærer at blive tryg ved at trille lidt frem for at se, hvornår man kan køre.

Storvildtsjagt

Nok om hverdagen. Sidste weekend var ekstraordinær, da Jacob tog på jagt med en gruppe kollegaer. Omtrent 2 timers kørsel østpå fra Pretoria havde de lejet sig ind hos en farm, der tilbyder storvildtsjagt over et areal på intet mindre end 4000 hektar. Området er beboet af alt fra leoparder til antiloper, zebraer, og sågar pytonslanger. Én i gruppen var ude og gå en af dagene, da han pludselig følte noget ved sit ben, og da han kiggede ned, opdagede han en fire meter lang pytonslange. Hvad man bør gøre i sådan en situation er ikke helt klart, men han fik fart på og så derefter ikke mere til slangen.

Storvildtsjagten forløb over tre dage, hvor de fik nedlagt en kudu og en zebra. Jacob stod for zebraen. Den unge zebrahan (og hans bror) lavede ravage i flokken, og det skulle der gerne sættes en stopper for. Så da de lørdag formiddag havde lokaliseret de to zebrahanner, gik jagten igang. Derfor kan vi snart se frem til zebrasalami og et flot zebraskind. Men det der gjorde jagten helt særlig, var i virkeligheden ikke jagten i sig selv. Det var gåturene i den storslåede natur og stemningen i lejren med quiz, guitarspil og mad over bål. Og fraværet af hyperaktive børn, selvfølgelig!

Og når vi nu har jer herinde, kunne vi rigtig godt tænke os at vide, hvilken skærm du kigger på lige nu, så vi kan tilrette indlæggene til formatet.

De korte nyheder (og lidt flere billeder)

Næste weekend kører vi til østkysten, lidt nord for Durban, hvor vi holder ferie i lille en uges tid.

Sydafrika er, som vi tidligere har skrevet, åbnet op for turister forudsat, at man kommer fra et land med et lavt smittetryk. Pga. stigningen af tilfælde i Danmark i september, så kan man som dansk turist endnu ikke komme til Sydafrika.

Turen til Durban næste weekend er 700 km. Med en hundehvalp og tre børn på passagerlisten har vi brug for al jeres gode energi for at nå hele vejen til kysten (og hjem igen).

%d bloggers like this: