Og det var så oktober

Ligesom sidste år er det virkelig mærkeligt, at vi allerede nærmer os november, julemånederne og årets afslutning. For ser man bort fra regnsæsonen som eneste indikator på årstid her i Indonesien, så fastholder de daglige 30 grader os i en pseudo sommer-året-rundt realitet, som var det kontinuerligt juni, juli og august.

Men denne oktober er fløjet afsted. Som vi har nævnt tidligere, så fik Camilla grønt lys til en børnefri weekend efter Jacobs Formel 1 tur til Singapore. En weekend blev forlænget til en uge i det pludselige kølige Danmark, hvor vi kombinerede huskiggeri med en opfølgning af graviditeten samt muligheden for at rejse med familien tilbage til Jakarta. De skulle nemlig på besøg i efterårsferien.

Fra McDonalds til verdens 8. vidunder

Mandag morgen i efterårsferien stod vi på togstationen i Jakarta. Med en teenager i selskabet var det underordnet, at klokken endnu ikke havde passeret 8 om morgenen, for McDonalds var åben. Og således startede togturen mod Yogyakarta, Indonesiens kulturhovedstad, med pomfritter og en cheeseburger.

Yogyakarta ligger på den sydlige del af Java og er hjemstavn for verdens største buddistiske tempel, Borobodur. Populært kaldet verdens 8. vidunder. Byen er også kendt for Indonesiens stolte batiktradition, sølvværksteder, wayangforestillinger (dukketeater) og for at huse et utal af gallerier. Det er på mange måder en rejse til det gamle Indonesien. Og netop dén følelse fik vi også, da vi efter 7,5 times fantastisk togtur gennem Javas rismarker og vulkaner ankom til byen.

Vi indlogerede os på et charmerende hotel, der med sine farvede vægge og mønstrede klinker på gulvet fastholdt os i den tidslomme, vi følte vi var landet i. Derfra sprang vi i hver vores becaks (trehjulet cykeltaxa) og blev i et behageligt lavt tempo kørt rundt i byen. Vi lagde besøg forbi et batikværksted, som gav os et  indblik i den imponerende men møjsommelige proces det er at lave batik. Det er en tradition så unik for Indonesien, at det vil få meget mere spalteplads i et indlæg senere. Værkstedet ledte os videre til kunstgallerier med batikmalerier og efter lange og udmattende overvejelser, blev vi endelig enige om, hvor der skulle investeres. Tilbage på cyklen slog vi også et smut forbi et sølvværksted samt sultanens palads midt i byen.

Nok er byen en kulturel højborg og med et ganske andet tempo, end det vi til dagligt oplever i Jakarta, men man går alligvel ikke fri af den travle trafik med knallerter, ladbiler og busser og deres sorte sky af os efter sig. Heldigvis krævede det ikke mere end et venstresving for at ramme de mindre, smalle gader, som fortsat befærdes primært af de 2-3 hjulede modsat Jakarta, hvor bilerne har fundet vej alle steder. En anden effektiv måde at undgå biler på er ved at stå op midt om natten og køre nordpå for at nå solopgangen ved “verdens 8. vidunder”. Så det gjorde vi – og fortrød ikke et sekund.

Borobodur

Uret ringede kl. 03:15 og med smalle øjne og omvendt tøj (hvem ved) tog vi sønnike på skulderen og satte os i bilen mod templet Borobodur. En time senere var vi fremme og selvom det fortsat var kulsort, kunne vi tydeligt fornemme, hvordan det blev lysere minut for minut. Vi begav os afsted mod templet med hver vores lommelygte, fik tjekket vores tasker to gange og besteg et hav af trapper. Ved templet fandt vi os til rette med udkig mod øst og satte os ned og ventede. Borobodur blev bygget i det 8. århundrede, men blev først opdaget af Raffles (samme mand som grundlagde Singapore) i 1812, hvor templet lå forfaldent og øde hen omgivet af skov. Han tog initiativ til at restaurere monumentet, hvorfor det står så velbevaret i dag.

dscf2001

Da solen stod op og morgendisen lettede skiftede templet gradvist farve, og i horisonten dukkede tre vulkaner op. Vi opdagede dem én for én, som lyset brød frem. Der blev hvisket til hinanden, og alle sad stille i et øjeblik og nød de spektakulære omgivelser. Selv Villads. Inden vi gik derfra nåede vi at hilse på to thailandske munke, og de vogtende løver fik et godmorgenkys.

dscf2035

dscf2091

dscf2046

dscf2100

dscf2117

Efterårsferien sluttede med nogle dages strandferie på Bali med god mad, lokal dans, frisk havbrise og en masse svømmeture i havet. Det blev også til en tur i en glass-bottom-boat ud til revet og de kulørte fisk (og pasticposer). Og selvfølgelig skal I ikke snydes for….

De korte nyheder

Camilla er halvvejs i graviditeten

Villads har over de seneste dage præsteret både at sige: mad, please og møjn-møjn (sønderjysk må næsten tælle som det fjerde sprog i rækken)

Og lad os bare tage lidt flere opdateringer på ham: han kan nu svømme selv kun med støtte fra sine svømmevinger

Vi planlægger fortsat at holde jul/nytår i Australien

Jacob fyldte 30 år i efterårsferien

Vi er ved at have genoprettet mors-fars-dreng balancen efter Camillas uge i Danmark

Jacob har netop været på øen Sulawesi, hvor de skulle besøge Mærsk havnen og en anden dansk virksomhed, der laver CO2 neutrale briketter ud af kokosnødder – klik på linket øverst på siden, for at læse mere om arbejdet på ambassaden

 

 

 

One thought on “Og det var så oktober

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: