Alt for meget affald

Vidste I, at Indonesien er verdens anden største udleder af plastik affald i havene? Og at der forventes at være mere plastik end fisk i havene allerede i 2050?

Indonesien figurerer i toppen af en skræmmende statistik, og mængderne af affald, den utilstrækkelige affaldssortering og ikke mindst afbrænding af affald eller deponering i floderne er et stort problem her i landet. Derfor satser Danmark også stort på waste-to-energy projekter, som Jacob er ansvarlig for.

Forrige uge fik Jacob selv syn for omfanget. Uden for Jakarta ligger lossepladsen Bekasi. Her deponeres (opsamlet) affald fra Jakarta hver dag. Og på daglig basis svarer det til 6000 tons affald. 6000 tons(!!) hver dag. Det er svimlende mængder, som har udløst en form for industri for såkaldte waste-pickers. Affaldsopsamlerne går gennem affaldet for at finde plastic, glas, dåser og flasker der kan genanvendes med en daglig indkomst på under 1 euro.

 

For at komme affaldsmængderne til livs arbejdes der på flere niveauer. Politisk er der for nyligt underskrevet en aftale om at opstarte waste-to-energy faciliteter i 7 af Indonesiens største byer. Altså faciliteter der omdanner affald til elektricitet.  Det er i tråd med Den Danske Ambassade i Jakarta, der bl.a. støtter to waste-to-energy projekter i Central Java. Og så er der organisationer, der ved genbrug af affald forsøger at højne levestandarden for waste-pickers med fokus på miljø og bæredygtighed. Sådan en organisation er Ffrash.

Organisationens mål er at få affaldssamlende børn væk fra lossepladsen ved at beskæftige dem i genbrug af affald. De uddanner således børnene i, at omdanne plastik til taburetter og ure, glasflasker til vaser, glas og æggebægre og en række andre tiltag. Salget af affaldsprodukterne går dels  til børnenes skolegang og til andre tilsvarende organisationer. Og det fik nyhedskanalen Al Jazeera også øjenene op for tilbage i 2013. Se engang;

Nok om affald for denne gang her er:


De korte nyheder 

Vi har denne weekend besøg af Karl og Ayesha og på søndag kommer Christian og Jennyfer

Jacob synes det er hårdt at følge EM kampene, da det er for 02-04 om natten, men han gør et ihærdigt forsøg

Villads har sagt far for første gang – dog på arabisk (Abu)

Apropros affald så skal vi til Bandung i Oktober, hvor der vil være en kunstfestival med kunstværker af affald

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: