Noter fra Hong Kong

(vi vil på forhånd beklage, hvis de jyske referencer har taget overhånd)

Skynd dig, skynd dig, skynd dig
Hvis vi syntes, de var travle (det er hermed rettet til målrettede) i Singapore, så har de TRAVLT (!!!) her i Hong Kong. For eksempel bliver man afbrudt fire gange under en madbestilling med det samlede beløb “ja, det bliver..” øøøh og så skal vi også have to colaer “ja, så bliver det” ooog en vand “58 dollars” kan vi få ris til kyllingen? “NEJ, 58 dollars” okay..
Man skal helst undgå at falde over ordene, fødderne i metroen (det kan være svært for den mindste af os), parkere lidt skævt med klapvognen på rulletrappen eller på anden måde sænke den kinesiske effektivitet. Deres taxachauffører kører også efter et taxameter, der kun ruller, når de gasser op, så man bliver trykket tilbage i sædet, og efter HVOR hurtigt de kan køre hen mod et rødt lyskryds – skulle man tro. Helt utrolig aggressiv kørsel.

Not so Happy Valley
Hong Kongs helt særlige attraktion må vel at mærke være deres væddeløbsbane Happy Valley Racecourse. En bane der har ugentlige galopløb om onsdagen og er placeret midt på Hong Kong Island mellem skyskrabere, sporvogne og overklasse hoteller. Men det blev hurtigt til Not so Happy Valley Racecourse, da vi med Villads i klapvognen blev mødt af et skilt ved indgangen med teksten: børn under 18 år må ikke opholde sig i betting området. Vi forsøgte (ihærdigt) at forsikre vagterne om, at en ti måneder gammel og sovende dreng ikke havde intention om at spille på nogle heste, og at de med den forsikring selvfølgelig skulle lukke os ind. Lige lidt hjalp det. Et kinesisk nej er et NEJ. Så vores anstrengelser for at komme dertil, overskridelse af Villads’ sengetid og selvfølgelig forventningens glæde måtte vi pakke sammen og vende om. Skuffelsen var som malet i vores ansigter, og det var med en tungt hængende mule, at vi traskede tilbage til metroen og tog hjem.

Halbal, fodbold og hotdogs
Halbal i Hong Kong. En begivenhed vi ikke troede fandtes, og som vi af alle i hvert fald ikke skulle deltage i. Men vi blev hurtigt klogere. Vi taler selvfølgelig om den store fodbold turnering Viking Cup, der samler alle danske expat hold i Asien i en stor årlig turnering. I den forbindelse er der under det tre dage lange arrangement middage/fester/komsammen (kært barn mange navne) for hele den danske forsamling, der nu er rejst til Hong Kong for dette. Sådan et event deltog vi i torsdag aften. Vi ankom kl. 19 med en træt og sulten (dårlig kombination) dreng på armen. Synet der mødte os var en sal med Carlsberg bannere, barborde til de forskellige hold, en fadøl station med øl ad libitum og en scene med en DJ der spillede musik, som var vi til halbal i jylland – og det var både, hvad angik musikvalg og volumen. Men vi pakkede hurtigt brok og rynken på næsen væk, hentede en øl og lod os rive med. Villads glemte fuldstændig sine essentielle behov og fandt sig til rette i det højlydte lokale med særlig fascination af enkelte holds vikingehatte. Det skal dog pointeres, at samler man 12 fodboldhold bestående af udsendte danske mænd, der har fået en øl eller syv for meget, så er niveauet af testosteron skyhøjt. Det kunne næsten måles på richter skalaen, så voldsomt blev der brølet og råbt slagsange. Meine güte.

Turneringen startede dagen efter og Jakarta Vikings var, med den markant højeste gennemsnitsalder i turneringen, blevet betragtet som en walk over af de kække 25-35 årige hold (her løber Singapore med den højeste hat..) Men så let gik det ikke. Fremragende præstationer og et utroligt disciplineret hold gav dem en uafgjort kamp og to sejre som ledte dem i ottendedelsfinalen, hvor de også formåede at løbe med sejren. Dog havde denne kamp det uheldige udfald, at deres bedste spiller blev skadet, og andre havde fået mindre skavanker. Ikke desto mindre var de klar til næste dags kvartfinale mod Beijing, der ikke havde set så stærke ud dagen forinden. Det snød dog, da de praktisk talt havde et A og et B hold i ét. Kampen endte 0-0, og den gik i straffespark. Men en afbrænder fra Jakarta i første forsøg og fem fuldtræffere fra Beijing slukkede finaledrømmen. I stedet blev det til en (ærgerlig) fjerde plads mod Singapore, der endte 0-1 efter et målmandsdrop.
Når det nu skulle ende sådan, så var det en ganske udmærket trøst at sidde på træbænken i den lune sol med en hotdog (med ALT eksporteret fra DK) i hånden og få associationer til en varm sommerdag til byfest i en sønderjysk flække med røde skuldre og solsveden græs.

Hong Kong Park

Hong Kong Island
Business, business, business med et utal af malls og en imponerende bjergside.

The Peak
Da det efter fem dage med lavthængende skyer og regn endelig klarede op, tog vi op på toppen af Hong Kong Island. Og som billederne understreger, var udsigten helt fantastisk!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: