Afstikker til Singapore [2]

Torsdag

Samtlige dage i Singapore startede langsomt. Det var sådan med Villads, at han vågnede 7-7.30, fik sin morgenmad hvorefter han faldt i søvn igen. Oftest var vi ikke ude af døren før 10-11 tiden. Denne dag blev det lige til den sene side. Så det var heller ikke med særlige tilfredse miner, da vi opdagede at vi (læs:Camilla) havde glemt sit metro kort på hotellet. Kapgangsspurt hjem efter det og halvanden times offentlig transport senere ankom vi endelig til den famøse Singapore Zoo.
En zoologisk have der har alt fra en isbjørn (født i Singapore i 1990) til gnuer og sydafrikanske pingviner. Hele vejen rundt var budskaberne klare; if you buy, they die. Et budskab der var henvendt alle med tro på særlige kræfter i elefantens stødtænder, næsehorn og skind fra andre vilde dyr. Der blev også slået et slag for global opvarmning under fodringen af deres isbjørn (der heldigvis ikke har kendt til andet end troperne). Så bortset fra de moraliserende men dog nødvendige budskaber der fulgte en parken rundt, så var det en ganske fredelig tur. Primær attraktionen var… (trommehvirvel)…. Og hold nu fast: blade. Hver gang Villads fik lov at trave afsted små 500 meter ad gangen skulle hvert et blad undersøges, røres ved, tages op, kastes ooooooog repeat. Men det passede nu forældrene godt at sænke tempoet lidt.

Aftenen bød på en gåtur i Little India samt aftensmad fra samme region på en (for) højt vurderet gaderestaurant. Med variende succes. Småting som at der ingen højstol var, indere der filmede ens overtrætte søn spise (uden vi vidste af det) og middelmådig mad til overpris kan godt skræmme sådan nogle småbørnsforældre lidt væk.

Fredag

Sidste dag i denne skønne og let tilgængelige by. Vi ville søge mod skyggen og valget faldt derfor på Botanisk Have. En park der står på UNESCO’s verdensnaturarv liste. Men nok om det. Der gik nemlig langt mere vandplaskeri i den og knap så meget botanik, da første stop var en vandlegeplads. På med badetøjet og så ellers spurte rundt til de forskellige sprinklere og fontæner. Stor fornøjelse og glæde for den mindste af os, og vi var da heller ikke helt utilfredse med at vade rundt i vandet med bare tæer bag Villads, nu hvor middagssolen bagede på os.

Efter en middagslur i skyggen (med en let brise som vi i den grad savner i Jakarta) vendte vi snuden mod metroen, hotellet og tilsidst lufthavnen.
Singapore er virkelig en dejlig by. Hold da op. Det er København i troperne. Med et stort netværk af offentlig transport, forskellige og nogenlunde afgrænsede bydele, store grønne parker, nærliggende strand og masser af seværdigheder sammen med gode (omend dyre) restauranter gør byen mere eller mindre komplet. Man føler ikke, at man mangler noget. Sammenlignet med Jakarta virker byen dog en anelse poleret. Det autentiske skal man lede længe efter. Og det er ikke kun bliktage, et filtret kabelnet over hvert lyskryds eller en gademusikant vi tænker på, det er mere stemningen, pulsen og livet. Folk har travlt i Singapore. Og det ér jo kun godt. Vi glæder os i hvert fald til at komme tilbage og se endnu mere af byen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: