Februar – fra sommer til efterår

Februar er gået som at knipse med fingrene. Det har været en måned, der startede som sommer og sluttede som efterår. Bladene er begyndt at falde af træerne, det er forfriskende køligt om morgenen og endda en smule mørkere allerede. Ugerne blev brugt på møder med skolen ifm. genåbning, der er kommet flere fritidsaktiviter til porteføljen, der har været spilaftener og middage med venner og ikke mindst et ultraløb og Sagas fire års fødselsdag. De sidste to vil vi fortælle lidt om her.

Bare en runde til

Jacob har løbet sit første ultraløb. I overbevisende stil løb han sin længste distance nogensinde på en af de varmeste dage, vi har haft længe. Temperaturen startede et sted i 20’erne, da løbet blev skudt igang klokken 7 om morgenen, men hurtigt derefter nåede det svimlende 35 grader.

Konceptet var simpelt; løb så længe du kan tilbagelægge 7 kilometer per time. I udgangspunktet var løbet iscenesat som et 24 timers løb. Men hvem løber dog 24 timer i træk? Jacob gennemførte syv runder og løb dermed intet mindre end 50 km I STEGENDE HEDE! Hans kammerat, hvis familie også var med på turen, gennemførte 10 runder.

Altimens mændene løb, og løb, og løb, pakkede Christelle og Camilla bilerne, talte til seks børn, og satte kurs mod Hartebeespoort Cableway. På vej op ad bjerget i den lidt klaustrofobiske lift svævede en flok gribbe rundt, som kunne de fornemme, hvordan vi langsomt fordærvede i varmen. Heldigvis blev vi mødt af en isbod og en overdækket restaurant på toppen af bjerget, så vi kunne få blodsukkeret stabiliseret for både store og små.

Næste dag stod vi op til en stille morgen, hvor vi fra terrassen kunne nyde solopgangen til synet af tre luftballoners meditative færd gennem luften. Det tryllebandt selv de mindste størrelser i længere tid end Paw Patrol plejer at gøre. Stedets ejer gav os derefter en rundvisning på gården, hvor de fleste børn og voksne sad på ladet i pick up truck’en og blev kørt rundt for at se kvæg, får og antiloper.

Turen sluttede, hvor den starterede; ved 24 timers løbet. Vi kørte hen til farmen, hvor Jacob og Thomas havde løbet dagen forinden for at spise frokost. De producerer deres egne oste og har en velbesøgt restaurant til formålet. Vi var der vel ved ellevetiden, da vi pludselig kunne høre folk klappe. 24 timers løbet, der i udgangspunktet skulle være sluttet fire timer tidligere, var stadig igang på sin 28. time. To løbere havde klaret sig gennem natten uden søvn og uden måltider og løb stadig indtil een af dem kapitulerede. Vi fandt senere ud af, at løberen der vandt, sluttede efter at have løbet 31 timer og tilbagelagt 210 km.

Luftballoner

4 års fuld fart

Fire år er der gået siden Saga kom til verden på et hospital i Jakarta. Tid er en underlig størrelse for det er svært at forstå, hvor meget der er sket siden da. Nu står vi i Sydafrika med en pige, der kan tale engelsk, som har lært at svømme og som er startet til dans med to veninder.

Fødselsdagen var sidste mandag, men vennerne var først inviteret til fest den følgende søndag. Så med største selvfølgelighed sagde hun lørdag aften inden festen “så kommer i og vækker mig, når jeg bliver fem år i morgen?”. Det faldt ikke i helt god jord, da hun måtte indse, at en uge ikke er det samme som et helt år, og at hun stadig ville være fire år næste morgen. Men da hoppeborgen ude på terrassen blev pustet op, og vennerne mødte op, var det glemt igen.

De korte nyheder

  • Sydafrika er netop rykket til lockdown niveau 1, hvilket betyder, at samfundet stort set er åbent. Alle børn går i skole, man må atter forsamles, man kan tage på restaurant, til frisør og i indkøbscenter, alkoholsalg er tilladt alle ugens dage og udgangsforbuddet er begrænset til klokken 24-04. Det er interessant at følge, hvordan danske medier omtaler varianten, der først blev opdaget i Sydafrika. Faktum er, at B1.351 er den dominerende variant her i landet og genåbningen her har kun været mulig, fordi smittetrykket har været markant lavere end eksempelvis i Danmark over den seneste måned.
  • Vi har bestilt flybilletter til Danmark til sommer. Vi er hjemme mellem 6. juni og 7. juli.
  • Saga er startet til dans, og Villads spiller nu også fodbold to gange i ugen. Det betyder, at vi nu har fritidsaktiviter 5 ud af 7 eftermiddage hver uge.
  • Jacob har en uge fri midt i marts, hvor vi planlægger at tage til Eswatini og til Kruger Nationalpark.
  • Der er umiddelbart ikke udsigt til, at vi kan blive vaccineret inden for nærmeste fremtid i Sydafrika, så turen til Danmark til sommer bliver forhåbentligt kombineret med et par stik i armen.

Tak fordi I læste med!

%d bloggers like this: