Mathias Boe, hvem er det?

Det har været en uge i badmintonens tegn. Og badminton er en stor ting her i Indonesien.

I mandags fik vi mulighed for at møde og lykønske de danske badmintonspillere med førstepladsen i den netop afholdte Thomas Cup turnering, da vi mødte dem til en uformel middag hjemme hos ambassadøren. De var kommet til Indonesien for at deltage i Indonesia Open, som startede i onsdags.
Der blev talt om løst og fast – både om badminton og livet i Jakarta (mest om badminton), hvordan Carsten Mogensen har det ovenpå sin operation og hvordan det er at være eliteatlet og knap have set sin to måneder gamle datter. Og allerede her bliver det sikkert for indforstået, for de der ikke har et INDGÅENDE kendskab til sporten og de danske stjerner. Ligesom jeg selv. Og da vi havde Mathias Boe på tomandshånd, var Jacob heller ikke sen til at lægge skjul på, at jeg ikke anede hvem han var, da vi så ham forleden i København. Tak for det. Men de havde nu ingen stjernenøkker – ej heller da Mads Conrad-Petersens netop vundne guldmedalje gik på foto-tur.

Torsdag greb vi så muligheden, som vi missede sidste år under VM i august, og fik billetter til turneringen. Vi havde købt tre, så vores badminton entusiastiske chauffør, Mansyur, også kunne komme med. Da vi endelig fandt den rigtige indgang og gik gennem forhænget, mødte der os en mur af støj og varme. Stemningen var helt elektrisk. Der blev råbt og hujet og klappet. Iklædt rødt-hvidt kiggede Villads lidt undrende rundt men besluttede hurtigt, at vi var kommet her for at klappe og stoppede ikke, før vi tog hjem fire timer senere. Da danskere var på banen, var de indonesiske tilskuere hurtige til at heppe på modstanderen og ellers råbe “GO HOME DENMARK, GO HOME”. En anelse bitterhed over at have tabt til Danmark i Thomas Cup finalen en uge tidligere indtog hele hallen. Men ikke desto mindre en fed oplevelse. Og mon ikke det også kun er under en badminton turnering i Indonesien, at man oplever flagermus flyve forvirret rundt i hallen? Det tror jeg.

Nok om badminton, her er..

De korte nyheder

Vi skal til Singapore og se Formel 1 til september

Jacob var i Semarang, Central Java, i onsdags for at besøge ambassadens lokale partnere på deres pilotprojekter, som arbejder med waste to energy

På søndag har vi inviteret Jacobs kolleger til et slag tennis og brunch ved poolen og hele flokken møder op, så vi bliver intet mindre end 35 mennesker

Villads mødte julemanden til Nordic Midsummer Party sidste weekend

De (forhåbentlig) sidste billeder er kommet op på væggen herhjemme, så nu er vi ved at være helt på plads her i huset

‘Dilarang merokok’ betyder rygning forbudt og var førnævnte Mathias Boe’s åbningsreplik til indonesere, han mødte i mandags. Enkelte blev så overraskede, at de vendte sig om og gik.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: