Verdens Tredjestørste Bjergkløft

Efter nogle fantastiske dage i Eswatini fortsatte turen tilbage til Sydafrika, nærmere bestemt Sabie i provinsen Mpumalanga. Provinsen står for intet mindre end 83% af Sydafrikas kulproduktion, hvilket udgør landets primære elektricitetskilde svarende til 90%. Det tænker vi over, hver gang vi tænder for lyset herhjemme. Så vi vil være ærlige og indrømme, at vores forventninger til den region ikke var på sit højeste. Men der skulle vi alligevel tage fejl – grueligt fejl.

Sydafrikas Margueritrute

For selvom vi på vejen dertil måtte overhale adskillelige kultransporter, er landskabet mod øst præget af spektakulær natur. Gennem Mpumalanga løber den såkaldte Panorama Route, som omfatter bjergkløften Blyde River Canyon og omkringliggende vandfald. Bjergkløften strækker sig over 26 kilometer, hvor man kan se seks vandfald, køre gennem ni bjergpas og ellers nyde udsigten over den enorme bjergkløft. Sådan cirka det stikmodsatte af vores forventning til kulregionen.

Vi gjorde et par stop på ruten, og da vi havde trukket ungernes tålmodighed længe nok med at se på bjergformationer og lavland, sluttede vi dagen af med at tage en elevator ned i kløften. Her var anlagt en sti som tog os rundt i kløften, så vi kunne komme helt tæt på den sjældne Afromontane skov, der i Sydafrika kun udgør 0,5%. Det er en skovtype, der kun findes omkring bjerge, hvor det regner meget.

Det er efterhånden en kliché, at vi efter hver eneste tur skriver noget om, at vi skal tilbage til det sted, vi har besøgt. Men hvad Blyde River Canyon angår, så vi kun en flig af hele det enestående område, så vi håber og satser på at tage en børnefri weekend på et tidspunkt, så vi kan nyde udsigt og vandfald uden de søde men utålmodige størrelser.

Afrikas største nationalpark

Inden vi satte kurs mod Pretoria, kørte vi en tur gennem Kruger Nationalpark. Det er Afrikas største naturreservat på 19500 km2. Det er næsten halvdelen af Danmarks størrelse. Hvis man selv kører gennem parken, som vi gjorde denne eftermiddag, må man kun køre på de asfalterede veje. Og det er sjældent dér, man ser rovdyrene opholde sig. Når det er sagt, så vi utrolig mange dyr den asfalterede vej til trods, og som solen gik ned blev farverne mere og mere fortryllende. Kig med her.

De korte nyheder

  • Nemesis ramte os lige i r… efter, at vi havde omtalt Eswatini som “autentiske Afrika” da vores gartner den følgende onsdag fandt en slange bag ved vores hus. Sydafrika er også autentisk – se bare her!
  • Jacob har siden turen til Blyde River Canyon været i Zimbabwe, som i kan læse mere om her.
  • Han skal i øvrigt til Lesotho i slutningen af denne uge sammen med ambassadøren, som skal overrække akkreditiver.
  • 4 medlemmer af klanen på 5 sidder nu på hesteryg hver lørdag morgen.
  • Vi flyver til den såkaldte “Sunshine Coast” med to vennepar i slutningen af april.
  • Vi kommer helt sikkert til Danmark til sommer, vi ved bare ikke helt hvornår endnu. Lidt ligesom da vi skulle flyve herned for snart et år siden.
  • Selvom bladene falder af træerne, har vi stadig dagstemperaturer mellem 24-28 grader. Ikke helt efterår som vi kender det.
  • Theodor er gået ind i papegøje-stadiet og gentager stort set alt, der bliver sagt. Typisk med en ret drillende undertone.
  • Villads er begyndt at læse på engelsk.

Tak fordi I læste med!

%d bloggers like this: