Sommerhustur

Forleden var vi på weekendtur med et vennepar. De havde måneder forinden bestilt denne tur, alt imens de ihærdigt forsøgte at få os med ombord. Det lykkedes. Destinationen var det Sydøstlige hjørne af Sydafrika, den del af kysten som kaldes Sunshine Coast, i en lille by der hedder Kenton On Sea.

Et ikke helt almindeligt år

Vi snakkede forleden om, hvordan vores første år i Sydafrika er gået. Og hvordan er det egentligt muligt, at der allerede er gået et år? Vi er helt enige om, at vi er meget ærgerlige over, at vi endnu ikke har haft mulighed for besøg og for at dele, hvilket fantastisk land Sydafrika er. Men skal man se glasset halvt fyldt, så har det også givet os mulighed for at besøge dele af landet, som vi måske ellers ikke ville være rejst til. Vi har haft tid til at lære landet bedre at kende og til at investere i venskaber her i Pretoria.

Kenton On Sea er pragteksemplet herpå. En lille perle som vi med al sandsynlighed ikke havde besøgt på eget initiativ, men som kom på listen, fordi vi må se mulighederne inden for landets grænser som et naturligt følge af pandemien.

Stedet kan bedst beskrives som et klassisk sommerhusområde med høje klitter og strande, der strækker sig så langt øjet rækker. Meget lig den danske vestkyst. Men her i Sydafrika er vi midt i efteråret, hvilket ses på de mange farver på træerne og de nedfaldne blade, selvom temperaturerne på de varme dage stadig kan ramme 25 grader. Til trods for det så er det blevet for køligt til at tage en dukkert både i havet og i poolen, hvorfor det også kun var børnene, der soppede rundt i vandet, inden tidevandet kom ind.

Billederne og videoen taler sit eget sprog. Der blev rullet i sandet, leget dagen lang, sejlet på en flod op til et naturreservat og da fædrene tog ungerne med hen efter en is, satte mødrene sig på hesteryg og galoperede på stranden. En absolut fuldendt weekend.

De korte nyheder

  • Villads fyldte 6 år i mandags, og i morgen holder han fødselsdag med sin kammerat, Ezra, der havde fødselsdag to dage efter ham.
  • Sydafrika er eftersigende ved foden af tredje bølge, hvorfor der med al sandsynlighed snart kommer restriktioner på udgang om aftenen, alkoholsalg, forsamlinger og Villads’ skole forventes at reducere elevtallet til 50%
  • Om bare tre uger sætter vi kurs mod Danmark. På papiret er vores nuværende billetter dog ugyldige, da man ikke længere kan være i transit i Paris, hvis man flyver fra Sydafrika. Men vi finder en løsning.
  • Camilla og to veninder har været på en tredages safari på hesteryg sidste uge.
  • Sidste weekend var vi til en 8 års fødselsdag. Mens vi sad ved bordet, og børnene legede i haven, kunne vi pludselig se Saga skraldgrine på taget af hoppeborgen i omtrent 4-5 meters højde. Hun formåede at komme derop, da hoppeborgen var slukket og uden luft, og da den blev tændt igen, blev hun mere eller mindre hejst op på taget.
  • Selvom efteråret er det mildeste af sin slags, så er husene bygget sådan, at de ikke holder på varmen. Så vi har allerede gang i varmepuder og tæpper for at holde os varme om aftenen.
  • Vi glæder os så meget til at se mange af jer om en måneds tid, men I kommer nok til at høre fra os igen, inden vi sætter kurs nordpå.

Tak fordi I læste med!

%d bloggers like this: