World AIDS Day

Så er vi for alvor trådt ind i julemåneden. Men til trods for blinkende lyskæder og grønne plastikjuletræer er vi ikke helt kommet i julestemning endnu. Til gengæld er 1. December dagen hvor, man gør opmærksom på det omfattende problem som HIV/AIDS i særdeleshed er i Afrika.

I morges mødtes alle ansatte fra Reach Out Mbuya i en af de landsbyer, vi arbejder i. Efter en gudstjeneste, der mindede os om vigtigheden af at markere denne dag, fandt vi vores rette pladser i paraden og marcherede til lyden af organisationens brass band. Bandet består udelukkende af børn og unge, som har mistet begge forældre til AIDS og sidenhen har fået finansieret deres skolegang af Reach Out.

Vi gik gennem 6 landsbyer, der alle er tilknyttet Reach Out, hvor vi mødte og hilste på mange af vores klienter, der smilende og vinkende gjorde dagen pragtfuld. Mange smed hvad de havde i hænderne og tilsluttede sig paraden. Ved endestationen blev der sunget og tændt lys for de 1500 klienter Reach Out gennem 9 år har mistet. Nogle kom op for at vise deres taknemmelig for organisationens arbejde ved at dele deres historie om hvilken forskel medicinen og den sociale støtte havde gjort for dem. Dagen efterlod os alle med en følelse af, at organisationen er utrolig vigtig for mange mennesker. Billederne viser bedre, end jeg kan fortælle, hvilken fornøjelse det var.

Paraden
Et simpelt, men vigtigt, budskab
“Together for health”
I landbyen Kireka, hvor en af vore klinikker ligger
Kolleger fra klinikken, Eric og Annett
Der tændes lys for at mindes
%d bloggers like this: