Weekend i Bandung

(English at the bottom)

Når vi til dagligt er omgivet af storbyens liv og muligheder, er der sådan set kun en ting, vi mangler – natur. Og fordi Jakarta ligger på niveau med havets overflade, presses termometeret for det meste op på den gode side af 35 grader. Med de faktorer taget i betragtning (samt udsigten til at Jacobs kommende weekender bliver spenderet til fordel for statsbesøget) var det passende med en weekendtur til Bandung.

Bandung ligger 140 km sydøst for Jakarta, som afhængigt af bilkø og tidpunkt på dagen tog os 2,5 og fire timer at køre til og fra. Byen med ophav har et indbyggertal på mere end 8 millioner, men fremstår langt fra som den metropol, som Jakarta er. Samtidig er kontrasterne mere slående med helt eller delvis faldefærdige huse placeret ved siden af moderne luksushoteller. Bandung er beliggende i ca. 1000 meters højde, og med en sval brise er temperaturen svarende til en dansk sommerdag. Padma Hotel, som vi i forvejen havde udset os, ligger uforstyrret på en skråning i udkanten af byen med en formidabel udsigt til de omkringliggende bakker. Hotellet er bygget (utroligt smart) ned ad skråningen, så man fra receptionen har en følelse af at være i trætoppen – det er nok nemmere at forstå hvis i klikker på billederne. Selvom stedet stod som fuldt booket på deres hjemmeside, lavede receptionisten den klassiske “øøøm, jeg ringer lige og hører, om vi har et ledigt værelse, jamen sørme om vi ikke netop har ét ledigt værelse tilbage til 2.500 kr, men hvis i betaler med visa kort, så kan jeg slå 40% af prisen af” – jamen så tager vi da det. Værelset var bestemt heller ikke at klage over med en balkon ud til poolen. Som weekend-getaway er Bandung og dette hotel utrolig anbefalelsesværdigt. Stedet var spækket med børnefamilier, og deres aften- og morgenbuffet var så omfattende, at det uden tvivl vil kunne imødekomme de flestes præferencer.

Tilbage i Jakarta venter vi stadig på regn (som resten af Indonesien). Selv græsplæner der vandes er tørret ud. Nogle bekendte fortalte, at deres brønd skulle graves fem meter dybere ned for at få vand. Jacob tager nu indimellem cyklen til og fra arbejde – med mundbind med filter vel at mærke. Og så byder den kommende uge på besøg fra Danmark. Mere om det i næste blogindlæg.

God søndag, Camilla og Jacob

BANDUNG

This has been a weekend of total relaxation and fresh air. 140 km south of Jakarta lies the city of Bandung. Despite its 8 million inhabitants it’s far from the metropolis that Jakarta is. We were recommended the Padma Hotel which fortunately had just one room left (as if) for us to stay in. A really nice hotel overlooking Bandungs surrounding hills. The hotel is clever built on the hillside in a way that make you feel like you’re in the tree top when you enter their foyer. Here we spent a nice weekend with their astounding buffets with food that meet all kind of preferences. The drive was depending on traffic between four and 2,5 hrs on their toll road. A highly recommended weekend getaway from the The Big Durian. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: