TOP 10 spørgsmål

De oftest stillede spørgsmål fra familie og venner, da vi var på kort besøg i Danmark i starten af november. 

  1. Hvorfor er I ikke brune?

Det er vi helt simpelt ikke, fordi det er for varmt at opholde sig i direkte sol. De halve timer det alligevel er sket, har der været slørskyer eller smog til at tage de stærkeste solstråler. 

2. Kan I (læs: Villads) holde varmen ud?

Uden problemer. Som afsløret i spørgsmål 1 går vi sjældent udenfor i direkte sol. Om morgenen og aftenen når temperaturen de 25-28 grader, så det føles som en varm sydeuropæisk aften.

3. Hvordan er trafikken i Jakarta?

Den er meget tæt og tung især mellem 7-9 om morgenen og alt efter kl. 16.30 om eftermiddagen. I myldretiden kan det tage en time eller to at køre fem kilometer. Det er den største udfordring, vi har oplevet her. 

4. Hvad fodrer I Villads med?

Ja, han har taget godt på. Men vi har ikke givet ham noget ekstraordinært. Han slægter sin far meget godt på, hvad det angår.

5. Hvordan gik flyturen?

Til Danmark: godt. Vi fløj kl. 20 om aftenen, mellemlandede i Bangkok kl 24 og fløj videre kl. 02. Villads var opmærksom på alt og alle omkring ham, så det var slet ikke en option at sove, for tænk, hvad man måske ville gå glip af imens. Til trods for den tiltagende overtrætte dreng, så var humøret ganske godt under hele turen. Turen tilbage til Jakarta var slet ikke forskellig fra den første hvad angik niveau af overtræthed, men reaktionen var en anden. Det har de fleste af jer nok læst om her..

6. Hvor skal I holde jul henne?

Da vi var i Danmark lød svaret: i Jakarta. Men nu lyder det: på Lombok. Grunden til det er, at det har været uvist hvem af de udstationerede, der skal opholde sig i Jakarta over julen. Det er det ikke længere. Så vi kan holde jule/strandferie intil d. 28. December.

7. Hvordan gik statsbesøget?

Overordnet godt. Regentparret var tilfredse, ministrene var tilfredse og de mange danske virksomheder var tilfredse. Der blev underskrevet nogle vigtige semi-bindende aftaler mellem Danmark og Indonesien bl.a. om opsætning af en vindmøllepark. Udfordringerne lå i det uforudsete. Afbud, ekstra biler i kortegen, logistik, forsinkelser osv.

8. Hvad laver du, Camilla?

(Primært stillet af bedsteforældre, der nok hænger lidt fast i en tid, hvor man ikke holdt op med at arbejde,  fordi man havde et barn på armen) Jeg er på barsel med alt hvad det indebærer af mødregrupper, babysang, svømning og udforskning af byen. Med al sandsynlighed bliver det en længere barsel end i Danmark, da institutioner kun åbner op for børn fra de er 18 måneder gamle. Og det er tilmed kun for tre dage i ugen mellem 8-12. Dertil er det ikke muligt at få arbejdstilladelse som udenlandsk sygeplejerske i Indonesien. Nogle kommer omkring det ved at arbejde frivilligt som en slags rådgivere. Andre vælger at være frivillige på skoler som sundhedsplejerske. Men så længe der stadig er et godt stykke tid til at Villads runder 18 måneder, er jeg ikke gået nærmere ind i, hvad og hvor jeg kunne blive beskæftiget. 

9. Hvor lang tid tager det at flyve ned til Jer?

Effektiv flyvetid er ca. 13 timer. Dertil lægges et enkelt skift oveni, så det i alt bliver omkring 16 timer. 

10. Hvilke flyselskaber vil I anbefale?

Først og fremmest flyselskaber der kun har et skift på ruten. Der er ingen direkte ruter fra Danmark til Indonesien. Flyselskaber vi har valgt mellem er Thai Airways, KLM og Qatar Airways, da de har relativt korte skift på mellem 2-3 timer, så rejsetiden bliver så kort som muligt. På vores tre ture indtil videre er vi alle gange fløjet med Thai Airways. 

 

Få alle nye blogindlæg på mail ved at tilføje din e-mail nederst på siden. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: