Hej december

At nå til december måned i et tropisk klima er altid lidt specielt. For her føles det, som om året kun består af månederne juni-juli-august. Det samme oplevede vi, da vi boede i Uganda, hvor vi fejrede jul på en strand på Zanzibar. Hvor ivrigt vi end deltager i julemarkeder og julefrokoster, så ændrer det ikke på at +30 grader møder os, når vi træder ud af døren i vores shorts og t-shirts, der med ét bringer os tilbage til følelsen af sommer, strand, varme og ferie.

Til trods for at Indonesien er det største muslimske land i verden er de overraskende gode til at imødekomme den kristne højtid som julen er. Og det er med alt fra (kunstigt) snedækkede juletræer, adventsstager, julepynt til de 20 mest populære juesange på repeat. De går all in. Juletræerne, der pryder samtlige indkøbscentre, er alt fra 2 til 10 meter høje og pyntet fra top til tå med glimmer, kugler og julesokker, mens andre træer er plantet i et springvandslignende fundament, som kaster kunstigt sne ud over træet. De fleste ansatte i butikkerne har nissehuer på, som selvfølgelig spiller en eller anden skinger julejingle, mens den påtrykte skrift “merry xmas” blinker i alle farver. Der er på alle måder skruet helt op for hele paletten af sanseindtryk. Som at være til J-dag hvor de dog ikke begrænser sig til de blå-hvide farver.

Apropos julemarkeder så har vi (indtil videre) besøgt to. Briternes og tyskernes. Markedsområdet i sig selv var ikke synderligt forskelligt fra hinanden, som primært bestod af boder med indonesiske souvenirs, expat smykke- og taskeforhandlere samt et hav af batikke stoffer. Men den helt store forskel var, at tyskerne havde inkluderet maden i deres marked. Og en julemand som ivrigt forsøgte at få Villads’ opmærksomhed uden succes. Men i hvert fald var maden en stor succes. Gode tyske pølser, rødkål, kartofler, gløgg og fadøl. FADøl. Alt dette blev indtaget i ægte tysk stil på bænke langs lange træborde. Det tysk/spanske par vi var derhenne med kunne fortælle, at de juleaften har tradition for at spise en simpel ret bestående af pølser, kartofler og rødkål, hvorimod den store julemiddag med and, kalkun, svinesteg osv indtages d. 25. December.

Julen er simpelthen alle steder her i Jakarta. På en tur til IKEA blev vi mødt med skriften “God jul – swedish for Merry Christmas”. Set bort fra det med det svenske, så var det næsten som at være i IKEA i Danmark. Man kunne tilmed få knækbrød og marmelade fra Den Gamle Fabrik.

Resten af måneden byder bl.a. på julefrokost hos ambassadøren og med fodboldholdet og ikke mindst besøg af en hollandsk veninde, som vi lærte at kende, da vi boede i Uganda. Den 23. December sætter vi kurs mod Lombok og glæder os til sandstrande, hav og blå himmel på daglig basis.

De korte nyheder

Vi har købt et plastic juletræ, og det er slet ikke så grimt, som det lyder (hurra for IKEA)

Vores grønne, røde og orange sofaer og lænestole er blevet ombetrukket til den samme grå farve

Der var et jordskælv 70 km uden for Jakarta i lørdags, som svagt kunne mærkes her i form af en rystende seng

Jacob skal til Hong Kong til marts med expat fodboldholdet (og familien følger måske med for oplevelsen)

Villads runder snart 7 måneder og kan efterhånden sidde i en indkøbsvogn

Vi arbejder på et “hvad koster det” blogindlæg. Er der noget særligt I gerne vil vide, hvad koster her i Indonesien?

Få alle nye blogindlæg på din mail ved at tilføje din e-mail nederst på siden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: